La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioana

 La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau IoanaÎn data de 7 ianuarie credincioşii îl prăzmuiesc pe Sfântul Ioan Botezătorul, Înainte-Mergătorul Domnului. Sărbătoarea este foarte importantă pentru români atât prin prisma numărului celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică. Peste 2 milioane de români au ca primul sau al doilea prenume Ion, Ioan, Ioana sau Ionuţ.

Sfântul Ioan Botezătorul este cinstit nu doar de creştini, ci şi de evrei şi de musulmani, pentru activitatea sa profetică. Sfântul Ioan a pregătit poporul iudeu pentru venirea lui Iisus Hristos. Chiar Mântuitorul i-a spus Sfântului că trebuie să fie botezat de el în apele râului Iordan pentru “a împlini toată legea”. Ioan Botezătorul a fost, de asemenea, un exemplu de viaţă ascetică şi dedicată credinţei.

El este sărbătorit de mai multe ori pe an. În data de 7 ianuarie nu sărbătorim naşterea sa, ci biserica a hotărât ca a doua zi după Bobotează să îi fie închinată prin importanţa pe care a avut în a pregăti activitatea lui Iisus Hristos. Naşterea Sfântului este sărbătorită la 24 iunie, zămislirea la 23 septembrie, iar Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este sărbătorită în data de 29 august. Totuşi, dintre toate aceste date, în tradiţia românească cei care au fost botezaţi după proroc îşi serbează în data de 7 ianuarie ziua onomastică.

Anda Deliu

Foto: www.parohie-hamburg.de

yim La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioanagmail La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioanabookmark La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioanadelicious La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioanadigg La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioanamyspace La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioanashare save 120 16 La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele de Ion sau Ioana

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National