Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoare

 Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoareSe spune că ochii sunt oglinda sufletului şi cu siguranţă că nimeni nu se îndoieşte că o privire intensă sporeşte farmecul oricărei femei. Ochii sunt primul lucru care ne atrage atenţia când privim chipul unei persoane şi un machiaj adecvat poate face adevărate minuni chiar dacă nu suntem posesoarele unor ochi perfecţi.

În primul rând, indiferent de forma sau culoarea ochilor, make-up artiştii recomandă să avem o trusă cu mai multe nuanţe de fard, atât sidefate, cât şi mare. De asemenea, dacă preferi o anumită culoare, ar fi bine să ai farduri în cel puţin două tonalităţi ale culorii respective, pentru a putea crea un joc de umbre în funcţie de forma ochilor. În general, fardurile pudră compacte sunt cele mai bune pentru un machiaj cu mai multe nuanţe. Cele pulbere, stick, sau cremă se folosesc în general singure, pentru un machiaj într-o culoare intensă, dar mai puţin sofisticat. Baza de machiaj este foarte importantă. Fardurile rezistă mai bine dacă aplici fond de ten sau pudră pe pleoape, iar în cazul machiajului mineral îţi recomandăm să foloseşti o bază specială pentru acest tip de farduri. Pensulele sunt de asemenea foarte importante. Asigură-te că ai suficiente aplicatoare pentru câte nuanţe foloseşti, şi cumpără-ţi o pensulă pentru amestecare, de tipul celor folosite în tutorialele de machiaj pentru a combina mai armonios nuanţele.

În ceea ce priveşte culoarea ochilor, regula principală este că machiajul are rolul de a scoate în evidenţă nuanţa irisului. Dacă ai ochii căprui sau negri, poţi să foloseşti orice nuanţă de machiaj doreşti, ţinând cont şi de dimensiunile ochilor. Multe fete cu ochi albaştri sau verzi fac greşeala de a se machia în aceeaşi nuanţă ca şi irisul, fără să ştie că astfel nu îşi scot în evidenţă deloc culoarea mai deosebită. Regula de care se ţine cont este cea a culorilor complementare: albastrul este reliefat prin contrastul cu portocaliu, iar verdele prin contrastul cu nuanţele de violet. Totuşi, pe pleoapa inferioară se poate aplica un contur în aceeaşi nuanţă, mai ales dacă ochii sunt mai mici, pentru un efect de mărire. Dacă ai ochii schimbători, poţi să îi faci să aibă reflecţiile pe care le doreşti, în funcţie de culoarea fardului de pleoape. În cazul în care ai cearcăne accentuate, evită nuanţele foarte puternice sau foarte strălucitoare pe pleoapa inferioară.

Toate ne dorim ochii  mari şi totodată expresivi. Dar natura nu a fost aşa de generoasă cu toate reprezentantele sexului frumos. În primul rând, este important să distingem între ochi prea mici sau prea mari şi pleoapă superioară prea mare sau prea mică. Dacă deschiderea ochilor este prea mică, foloseşte un dermatograf alb în conturul interior al ochilor, rimelează intens genele, foloseşte mereu contur pe pleoapele exterioare şi alege nuanţe deschise şi sidefate pentru fardul de pleoape. Ochii mici se asociază des cu o pleoapă superioară mică şi arcade proeminente, dar nu întotdeauna. Dacă ai pleoapa mică  foloseşte un fard deschis la culoare, sidefat şi aplică în pliul pleoapei umbre care să mărească optic pleoapele. Rimelarea este o altă etapă în care este indicat să insişti. Invers, o pleoapă prea proeminentă se machiază într-o nuanţă mai închisă şi mată. Nişte arcade prea proeminente pot fi mascate prin accentuarea pleoapei şi prin folosirea unei mascare care să alungească genele. Evită să foloseşti farduri de iluminare a arcadei în acest caz.

Distanţa dintre ochi se poate de asemenea corecta prin machiaj. În general, distanţa optimă dintre ochi este considerată una de aceeaşi dimensiune cu lungime ochiului. Ochii prea apropiaţi pot fi îndepărtaţi optic prin folosirea unui fard foarte deschis în colţul intern al ochilor. Accentuează colţul extern al ochilor prin contur închis la culoare, atât pe pleoapa superioară, cât şi pe cea inferioară. De asemenea, rimelează mai puternic genele în colţurile externe şi foloseşte un fard de culoare mai închisă în această zonă. Dacă ai ochii mai depărtaţi, aplică aceste principii invers. Fardul mai deschis în colţurile externe, iar umbrele şi conturul mai intens în colţul intern.

ªi forma ochilor poate fi corectată prin machiaj. Ochii prea rotunzi, aşa numiţii “ochi bulbucaţi” cer un machiaj în nuanţe mai închise pe pleoapa superioară şi un contur mai puternic în aceeaşi zonă. Evită să accentuezi pleoapa inferioară. Aplică doar un contur discret, sau chiar deloc. Ochii descendenţi pot fi “ridicaţi” dacă insişti cu culori mai închise, contur ascendent şi mult rimel la colţurile externe ale pleoapei superioare. În colţurile externe ale pleoapei inferioare nu insista foarte tare cu machiajul, pentru că vei accentua linia căzută a ochilor.

Anda Deliu

Foto: www.i-medic.ro

yim Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoaregmail Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoarebookmark Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoaredelicious Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoaredigg Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoaremyspace Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoareshare save 120 16 Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoare

One Response to Machiajul ochilor în funcţie de formă şi culoare

  1. am ramas profunt impresionata de calitatea postati, mi-ar placea sa scriu si eu tot asa

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National