Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie foto

DSC_7104 (Medium)

Mica Vienă a găzduit pentru a treia dată Balul Vienez. Porţile Marii Săli de spectacole a Teatrului National din Timisoara  s-au deschis vineri la ora 19.  Avem un oraş supranumit Mica Vienă, aşa că de ce să nu aducem în el ceva nou pe langa tradiţia vieneză? În acest sens, Municipiul Timișoara a oferit un exemplu de bună practică. Fundația Balului Vienez de la Timișoara, împreună cu primaria orașului, a plantat cu ajutorul voluntarilor, 300 de copăcei Oxytree pe malul Begăi, în luna octombrie. Prin aceasta contributie la mişcarea ZeroCO2 pe harta internationala a balurilor vieneze in dreptul orasului se consemneaza in premiera primul bal vienez verde.

Pornind de la această provocare, doamne elegante, etalând rochii strălucitoare, şi domni galanţi, îmbrăcaţi în fracuri impecabile au pus stăpânire, în ritm de vals, pe Sala de spectacole a Teatrului National din Timişoara. A treia ediţie a Balului Vienez din capitala Banatului a reunit, pe ringul de dans, reprezentanţi de seamă ai mediului economic şi tineri liceeni, dornici de afirmare.

Seara a început prin intrarea celor 48 de tineri debutanți, care i-au încântat pe cei peste 230 de invitați printr-o superbă coregrafie. Aceasta a fost creată și pregătită timp de 2 luni de către doi dintre cei mai distinși antrenori de dans din România, Diana și Raul Avram. Frumoșii debutanți au dansat pe acordurile binecunoscutei Orchestre Spirit of Vienna, invitată special din Capitala Austriei.

Entuziasmul a continuat cu momentul artistic al minidansatorilor, care au adus o bucurie specială celor prezenți. A urmat mezzosoprana Roxana Constantinescu, câștigătoare a numeroase premii internaționale, care a delectat publicul alături de orchestra Spirit of Vienna, formată din cei mai buni muzicieni din metropola austriacă.

Pe strălucitoarea scenă, special montată în Sala Teatrului Național, au intrat debutanții pentru al doilea moment al coregrafiei. Acesta a culminat cu cel mai important moment al oricărui Bal Vienez, tradiționala urare “Alles Walzer”, în urma căreia invitații au fost poftiți la dans.

După momentele emoționante în care distinșii invitați au valsat împreună cu tinerii proaspăt-debutanți, s-a lansat invitația către regalul gastronomic pregătit de Maestrul Antonio Pasarelli. Printre Carpaccio de vițel cu parmezan, mușchi de vită cu măsline verzi sau friptură italiană, invitații au socializat și au contribuit la cauzele caritabile ale Balului Vienez prin generoase donații la Charity Bar. Sumele donate vor fi anunțate în decursul săptămânii următoare si donate către fundația United Way, partenerul caritabil al Fundației Balul Vienez de la Timișpara.

Ora 24:00 a adus mult așteptata surpriză a serii, Cadrilul de la Miezul Nopții. Aceasta a fost o coregrafie pe care toți cei prezenți au deprins-o sub îndrumarea coregrafului Balului Vienez, Raul Avram.

Atmosfera vieneză a continuat prin momente de dans alături de Martin Breinschmid și Radio Kings Band, tragerea la sorți a tombolei caritabile cu premii oferite de către partenerii generoși ai evenimentului, precum și prin al doilea Cadril, alături de Orchestra Spirit of Vienna.

Printre cei 230 de invitați prezenți, menționăm pe Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei, Gerhard Themeyer, reprezentantul Secției Comerciale a Ambasadei Austriei, Peter Bayard, reprezentantul Ambasadei Elveției, Sorin Drăgoi, City Manager, Reprezentantul Primăriei Timișoara, Steven van Groeningen, Președinte și CEO Raiffeisen Bank, Ada Hausvater, Director Teatrul Național Timișoara, Christian von Albrichsfeld, CEO Continental România, Klaus Ohlwein, CEO Continental Automotive.

Av. Ioana Hațegan LLM, președintele Fundației Balul Vienez de la Timișoara declară: “Mulțumesc din suflet tuturor timișorenilor care au umplut sala special amenajată a Teatrului Național, atât la Repetiția Generală, cât și la Balul Vienez, ediția a III-a, că ne-au arătat din nou, prin aprecierile lor unanime și prin spiritul caritabil dovedit, că această poveste minunată trebuie continuată pentru orașul nostru!”

Cei 230 de invitaţi ai marelui eveniment, reprezentanţi de seamă ai mediului economic, politic şi cultural din ţară şi din străinătate, alături de cei 48 de debutanţi au scris, până după miezul nopţii, o primă pagină verde din ceea ce se vrea a fi o poveste vieneză reîncepută în Mica Vienă in urma cu doi ani.  Şi au contribuit, în acelaşi timp, la strângerea de fonduri pentru copiii defavorizaţi.

Valentin Handro

GALERIE FOTO:

yim Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie fotogmail Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie fotobookmark Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie fotodelicious Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie fotodigg Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie fotomyspace Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie fotoshare save 120 16 Al treilea Bal Vienez in Mica Vienă, prima filă verde de poveste frumoasa in seara de Sfantul Nicolae. Galerie foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National