Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoara

 Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la TimişoaraLa Muzeul de Artă din Timişoara se deschide în data de 1 februarie o nouă expoziţie pe tema “ De la primele scrieri la multimedia” – O scurtă istorie a comunicării şi mai mult..”. Vernisajul va avea loc în ziua deschiderii, la ora 18, în prezenţa lui Livio Hurzeler, Ambasadorul Elveţiei în România. Timişorenii pot vizita expoziţia despre mijloacele de comunicare până în data de 30 aprilie 2011.

Expoziţia este organizată de Institutul Multimedia Româno-Elveţian şi Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi a avut mare succes în celelalte oraşe din ţară unde a putut fi vizitată, respectiv, Deva, Sighişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu. Mai concret, cei care vor veni la Muzeul de Artă vor putea vedea mostre ale diverselor forme de comunicare utilizate de omenire, începând de la primele scrieri, până la era Internetului.

Piesele provin din mai multe colecţii muzeale: Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Banatului Timişoara, Muzeul de Istorie Sighişoara şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca. Noutatea constă în faptul că toate exponatele vor avea un cod de bare 2D cu ajutorul cărora vor vizitatorii vor putea afla mai multe informaţii cu ajutorul telefoanelor mobile.

Curatorul expoziţiei este Dr. Laurent Chrzanovski, arheolog, iar evenimentul se desfăşoară sub patronajul Ambasadorului Elveţiei în România, Excelenţa Sa Livio Hürzeler, și  al luiKelemen Hunor, Ministrul Culturii și Patrimoniului Naţional, totul fiind sub egida Ministerului de Afaceri Externe şi al Institutului Cultural Român.

Anda Deliu

yim Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoaragmail Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoarabookmark Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoaradelicious Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoaradigg Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoaramyspace Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoarashare save 120 16 Prima expoziţie din România ce poate fi vizitată cu telefonul mobil poposeşte la Timişoara

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National