Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnului

 Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea DomnuluiZiua de 2 februarie este o dată importantă în calendarul creştin-ortodox. Astăzi se sărbătoreşte Întâmpinarea sau Intrarea în Templul din Ierusalim a lui Iisus Hristos.

Conform tradiţiilor iudaice, nicio mamă care a născut un prunc de parte bărbătească nu avea voie să intre în Templu timp de 40 de zile. Deşi Fecioara Maria era fără de păcat, Sfânta a ales să respecte tradiţia şi l-a dus pe Iisus în Templu când s-a împlinit termenul. Aici, Mântuitorul a fost întâmpinat de Sfântul Simeon, căruia Dumnezeu i promisese că nu va muri fără să Îl vadă pe noul Mesia. De atunci, a rămas tradiţia ca toţi copii să fie botezaţi la 40 de zile de la naştere, deşi în vremurile noastre părinţii nu mai respectă cu stricteţe termenul şi aşteaptă să fie copiii puţin mai mărişori. Întâmpinarea Domnului este ultima mare sărbătoare a iernii şi una dintre cele mai vechi sărbători creştine.

De asemenea, în tradiţia populară românească, se spune că vremea din această dată va indica cât mai durează iarna. Astfel, se spune că azi urşii ies din bârlog. Dacă este soare, ursul îşi vede umbra pe zăpadă, sau “îşi vede coada”, se sperie şi intră înapoi la hibernare, semn că iarna va fi lungă. Dacă în schimb este înnorat, cum este astăzi în Timişoara, tradiţia spune că iarna nu va mai dura mult.

Anda Deliu

Foto: www.bizantina.ro

yim Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnuluigmail Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnuluibookmark Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnuluidelicious Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnuluidigg Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnuluimyspace Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnuluishare save 120 16 Astăzi, creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnului

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National