STUDENTIE: Cu si despre profesori ..

prof STUDENTIE: Cu si despre profesori ..Incompetenta, prostie, etc … peste tot! Ca la noi (toti impreuna) la nimeni!
Eu consider (cel putin pentru Romania) ca cel mai bun mod de a schimba ceva in sistemul de invatamant este privatizarea scolilor si facultatilor! Putem vorbi astfel despre bugetarii din invatamant, care se plang “vai mama lor” de salariile mici ce le au – insa nu se sfiesc sa  ofere “consultatii” pentru promovarea materiilor din facultati. Si cum vine nea` Boc cu un – 25% bine meritat de unii, – profesorii nostrii, cu atatia ani de studiu in spate, incep  sa “transeze” sistematic  portofelul si banii de paine ai studentului roman.

Ma intreb uneori, de ce eu, ca si contribuabil al acestui stat – “platesc”  acesti profesori pentru a ma jigni, citez: “Ok, ii spui lu` mata si lu` tactu`”, sau “Nu avem nevoie de papagali” – sintagme de exprimare ale “elitelor acestui stat” – fabricati in perioada “de glorie” a invatamantului romanesc, cand se obtineau diploma pe banda rulanta, in prezent doctoranzi ai unei universitati de prestigiu din Timisoara… Si atunci? Cum sa te respect “domnule profesor”? Cum sa te respect “doamna profesoara” ? De unde sa vina respectul care incerci sa il IMPUI facand abuz de putere in timpul orelor tale? Cu siguranta nu ai stiut vreodata sa il castigi, nu ai stiut sa fii un castigator ci doar o copie fidela a sistemului invechit de predare al profesorilor tai – insa mult sub capacitatea lor. Prefer sa nu terfelesc numele “mintilor iluminate”, nu pentru moment. Inca studiez si cu siguranta cuvintele mele se vor intoarce impotriva mea – asta e Romania. Ne face sa renuntam la ani de munca, in momentul in care portofelul se subtiaza si ajungem la concluzia ca sunt doar niste ani pierduti. Oare vorbesc prostii? Sau oare.. iese fum fara foc?  In Portugalia, Anglia, etc de ce este posibila privatizarea institutiilor de invatamant? Cum explicati faptul ca indiferent cat de saraca ar fi o familie face tot posibilul sa isi tina copilul in scoala privata nu de stat?
Pentru ca atunci cand merg intr-o institutie de stat … nu sunt interesati sa te ajute. Pe cand la privat ei sunt platiti de tine, si isi dau interesul sa fi tratat cat mai bine! Asa este si in medicina nu doar in invatamant!
Gandeste-te la un medic … unde preferi? La stat sa stai la Urgente ore in sir si sa nu te bage nimeni in seama? Sau la privat (dai un ban intradevar) dar esti tratat imediat … pentru ca TU il platesti.
Asa este corect sa fie si in invatamant!
Si daca scoala e privata si profesorul e incompetent e simplu … patronul (ca la orice patronat) imediat il trimite acasa! (La stat Ministerul pana aproba incompetenta unui porofesor … iese la pensie).
Asta ar rezolva problema invatamantului Romanesc. (sau oricarui invatamant de fapt). Dar INCA nu suntem pregatiti pentru asa ceva! Nu avem bani cica!  -   a declarat un student timisorean sub protectia anonimatului  pentru www.evenimente-banatene.ro

yim STUDENTIE: Cu si despre profesori ..gmail STUDENTIE: Cu si despre profesori ..bookmark STUDENTIE: Cu si despre profesori ..delicious STUDENTIE: Cu si despre profesori ..digg STUDENTIE: Cu si despre profesori ..myspace STUDENTIE: Cu si despre profesori ..share save 120 16 STUDENTIE: Cu si despre profesori ..

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National