Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.

Zi tragică marţi pe Valea Bistrei. În această perioadă, mulţi turişti iau cu asalt malul lacului de acumulare de la Poiana Mărului şi pensiunile de la poalele Muntelui Þarcu. Este şi cazul a cinci tineri din Lugoj, trei fete şi doi băieţi, care au urcat la Poiana Mărului.

Două dintre fete se aflau pe lac o saltea pneumatică, ce s-a răsturnat, tinerele căzând în apă. Cum ştia că prietenele sale nu pot să înoate, Daniel a sărit în ajutorul lor, dându-le o minge gonflabilă, pentru a se putea ţine la suprafaţă. „Una dintre fete a prins mingea, dar nu a putut să o tragă sub ea şi i-a scăpat. Atunci am văzut noi că ei, toţi trei, dau din mâini disperaţi, nicidecum a joacă, şi am sărit să-i ajutăm. Prima dată am scos o fată dându-i o prăjină de care să se ţină, apoi pe cealaltă fată, dar băiatul tot lua apă şi se ducea la fund. Am strigat la prietenul meu pescar, dar s-a dus la fund şi nu a mai ieşit la suprafaţă“, povesteşte Moisă Demian, un pescar care se afla pe malul lacului.

„Colegul meu, care era la pescuit ca şi mine, m-a strigat. Am luat o prăjină şi aşa le-am salvat pe cele două fete. Băiatul era mai departe şi am încercat să-i dăm mâna, dar se tot ducea la fund. După ce am salvat fetele, când să-l scot şi pe el, s-a dus la fundul lacului şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Aşa i-a fost lui scris, să moară aici“, povesteşte şi Matei Moisescu. „Poliţia a fost anunţată pe apelul unic de urgenţă 112 că un tânăr s-a înecat în lacul de acumulare de la Poiana Mărului. Ne-am deplasat în zonă pentru a ajuta echipajul de pompieri şi a cerceta condiţiile şi împrejurările în care a avut loc evenimentul nedorit“, ne-a declarat comisarul şef Viorel Iana, şeful Poliţiei Oţelu Roşu.

Ambulanţa a ajuns de urgenţă la faţa locului iar fetele au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu. Toată după-amiaza zilei de marţi, pompierii s-au chinuit să recupereze trupul lui Daniel O. de pe fundul lacului, ajutaţi fiind şi de renumitul Dan Paici, cu caiacul, şi de 10 pompieri. „După mai bine de patru ore de căutări am reuşit să identificăm trupul tânărului şi, cu ajutorul unui harpon, să-l aducem la suprafaţă“, ne-a spus lt. Ilie Cosmin, şeful gărzii de intervenţie al Detaşamentului Caransebeş din cadrul ISU Caraş-Severin.

Sursa: www.caon.ro

yim Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.gmail Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.bookmark Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.delicious Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.digg Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.myspace Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.share save 120 16 Daniel O., de 26 de ani, din Lugoj a murit înecat în apele lacului de la Poiana Mărului în timp ce încerca să salveze două prietene.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National