Batut de politie sau nu?

28C13BC7-E5B6-4BE5-A7AD-E96B648D8BDD

Doi tineri au ajuns în stare gravă la Unitatea de primire urgențe a Spitalului Județean Timișoara, în stare gravă, ei fiind preluați de medici și supuși unor intervenții chirurgicale. Cei doi spun că ar fi fost bătuți de polițiști și de jandarmi, după ce au fost opriți în trafic.

”În cursul serii de 22 noiembrie, doi tineri de 34 de ani au ajuns la unitatea de primiri urgențe a spitalului județean. Ei au fost preluați de medici și duși în sala de operație. Pacienții se află în prezent internați la Secția chirurgie 3”, a declarat Andreea Sicoe Borboros, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Timișoara.

Incidentul a ”mișcat” conducerea Poliției Timiș și pe cea a Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara, reprezentanții acestora dorind să facă lumină în acest caz.

”Polițiștii au desfășurat activități în vederea depistării unui bărbat urmărit la nivel național și internațional. Pe numele bărbatului căutat, Tribunalul Timiș a emis un mandat de arestare pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional, furt calificat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

În timpul acțiunii, pe raza localității Urseni a fost oprit în trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehiculului despre care existau informații că ar transporta persoana urmărită. Ocupanții autoturismului, doi bărbați de 34 de ani, au fost conduși la sediul poliției pentru verificări.

Ulterior, cei doi s-au prezentat la o unitate spitalicească susținând că ar fi fost agresați de efectivele angrenate în acțiune. Nu tolerăm astfel de practici, motiv pentru care am dispus de îndată ofițerului din cadrul Biroului control intern demararea de verificări și sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, fiind întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, în care cercetările vor fi efectuate de procuror.

Garantăm că vom sprijini ancheta și vom pune la dispoziția procurorului toate datele solicitate, astfel încât în cel mai scurt timp să se clarifice întreaga situație, iar în cazul în care se vor constata încălcări ale legii, cei vinovați să fie trași la răspundere”, a declarat Alin Petecel, șeful IPJ Timiș.

La rândul său, adjunctul Grupării Mobile de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara, Claudiu Zăgan, spune că nici jandarmeria nu tolerează asemenea situații, de aceea în momentul de față se desfășoară o anchetă pentru aflarea adevărului.

 

 Sursa: Renasterea.ro
yim Batut de politie sau nu? gmail Batut de politie sau nu? bookmark Batut de politie sau nu? delicious Batut de politie sau nu? digg Batut de politie sau nu? myspace Batut de politie sau nu? share save 120 16 Batut de politie sau nu?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National