Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de ani

21 Iunie 2010

- Pe fondul scaderilor de salarii si pensii, în vara acestui an, economia se va intoarce in timp la nivelul din anii ‘90.

- „Ma astept ca pe fondul scaderii consumului, ca urmare a reducerii salariilor si pensiilor, jumatate din firmele din industria alimentara sa aiba probleme financiare, in timp ce restul se vor concentra pe fuziuni sau vor vinde”, a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta, patronatul din industria alimentara.

Evolutia industriei alimentare este vazuta de specialisti ca fiind unul dintre indicatorii cei mai buni ai situatiei reale din economie, informează DailyBusiness.ro.

Si industria textilelor va resimti din plin efectele scaderii salariilor si pensiilor. „ªi aşa situatia era deosebit de grava. Toate aceste masuri luate de guvern vor afecta puternic economia”, spune Maria Grapini, presedintele patronatului din industria textila.

La fel ca si alti oameni de afaceri, Maria Grapini ia in serios posibilitatea de a-si muta afacerile in afara tarii.
„In timp ce alte tari din jurul nostru iau masuri de stimulare a economiei, la noi, povara pe umerii firmelor creste. De ce sa nu ma duc in alta tara, care imi ofera conditii mai bune?”, spune ea.

Marius Carp, directorul Asociatiei dealerilor Dacia Renault, afirma ca se asteapta ca scaderile de salarii si pensii sa duca vanzarile din piata auto la o treime din cele din anul trecut.
„Piata a scazut deja cu 50%, pana in toamna ma astept sa scada si mai mult. Scaderea veniturilor clientilor va duce in faliment multi dealeri’”, a spus Carp.

S-au saturat de balbaielile legislative


„Vreau sa stiu ca in urmatorii 3 ani, am urmatoarele taxe de platit. Nu ca in fiecare luna, sa mai vina guvernul cu cate o idee si sa ma trezesc ca imi dau toate calculele peste cap. Lipsa de predictibilitate fiscala ne omoara”, spune Maria Grapini. „O aberatie legislativa. Ma baga la evaziune daca nu inregistrez un pix. In plus, lasa loc organului fiscal sa stabileasca daca ce am facut poate fi pasibil de amenda sau puscarie. Nimic nu este clar”, a afirmat omul de afaceri.

„Legile actuale lasa loc de contestatii. Le-am propus amendamente. Nu ne-au luat in seama. Vreau legi stricte si dure care sa mearga pana la desfiintarea firmelor care au datorii la stat si terti. Fara masuri concrete, nu vom face nimic, iar economia se va intoarce la nivelul din anii 90”, a mai declarat Minea.

yim Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de anigmail Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de anibookmark Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de anidelicious Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de anidigg Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de animyspace Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de anishare save 120 16 Oamenii de afaceri: Vara ar putea aduce cea mai dură scădere economică din ultimii 20 de ani

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National