Curs euro-leu: Leul câştigă teren, în sfârşit

- Euro s-a depreciat in raport cu leul, Banca Nationala stabilind un curs de referinta de 4,3537 lei pentru un euro.

- Intarirea monedei nationale vine cu doar o zi inainte ca FMI sa elibereze urmatoarea transa a imprumutului.

Astfel, moneda nationala s-a apreciat cu 0,34% in raport cu moneda unica europeana, dupa ce miercuri ajunsese la un minim istoric de 4,3688 lei pe unitate.

Leul a continuat sa se aprecieze si fata de dolarul american.
Dolarul a fost cotat la 3,5420 lei pe unitate, cu 0,55% mai putin decat miercuri, cand BNR il cota la 3,5617 lei pe unitate.

Si aurul s-a ieftini joi, fiind stabilit un pret de 141,3422 lei pentru un gram. Gramul de aur ajunsese miercuri la 142,0403 lei.

Analistii nu au fost impresionati de aprecierea timida a leului in fata euro si cred ca este doar o miscare normala a pietii, schimbarile de curs de pe o zi pe alta neavand nicio semnificatie majora, scrie Ziare.com.

Totusi, intarirea monedei nationale vine cu doar o zi inainte ca FMI sa elibereze urmatoarea transa a imprumutului.

Analistul financiar Ilie Serbanescu spune ca aprecierile se pot face numai pe termen lung, iar daca leul va continua sa se intareasca numai daca va interveni Banca Nationala. El catalogheaza o eventuala interventie a BNR ca fiind “impotriva firii”.


“Daca o va face (n.r. – daca leul se va aprecia), o va face pe baza unor interventii ale BNR. Iar aceste interventii ar fi gresite pentru economie pentru ca nu se poate ca economia sa scada, iar moneda nationala sa creasca”, a declarat Ilie Serbanescu pentru Ziare.com.

yim Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşitgmail Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşitbookmark Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşitdelicious Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşitdigg Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşitmyspace Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşitshare save 120 16 Curs euro leu: Leul câştigă teren, în sfârşit

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National