Conferinţă despre finanţarea IMM-urilor la CRAFT

CRAFT_Timisoara (Small)

Mâine la Centrul Regional de Afaceri se va ţine o conferinţă dedicată celor care deţin o întreprindere mică sau mijlocie. Evenimentul este organizat de Institutul Bancar român şi Fondul Român de garantare sub titulatura “Tehnologii şi produse de garantare şi contragarantare în sprijinul relansării activităţii de creditare”. Dezbaterea este menită să ajute la reuşita programului de sprijinire a accesului IMM-urilor la creditare.

Timişoara este al treilea oraş din ţară în care este organizată o asemenea conferinţă, după Iaşi şi Cluj-Napoca. Conferinţele fac parte dintr-un program prin care se urmăreşte relansarea creditării mediului de afaceri în România. Concret, se va vorbi despre modul în care Fondul Român de contragarantare va prelua o parte din riscul în cazul creditelor acordate de bănci IMM-urilor. Programul are corespondenţe în mai multe state ale Uniunii Europene. Măsurile sunt luate pentru a mări şansele IMM-urilor de a obţine credite, dar şi de a relansa politica de creditare a băncilor. De asemenea, se va înfiinţa şi un Fond de Garantare a Creditului Rural, pentru a-i sprijini pe fermierii români. “Cu toate că evenimentul de la Timişoara închide seria celor similare începute în luna februarie la Bucureşti, împreună cu partenerul nostru Institutul Bancar Român, nu putem spune că ne oprim aici – suntem încă doar la început de drum –  vrem să asigurăm în continuare, prin acţiuni specifice acestora, realizate în mijlocul şi cu ajutorul mediului de afaceri şi a tuturor celor implicaţi – finanţatori, garantori, patronate – cunoaşterea, pe de o parte, a nevoilor reale ale IMM şi, pe de altă parte, să ne acordăm în deplină consonanţă cu acestea, strategiile şi instrumentele de sprijin dedicate IMM realizate de Fondul Român de Contragarantare.” a declarat domnul Ioan Hidegcuti, Preşedintele Directoratului Fondului Român de Contragarantare S.A.

 

Conferinţa va începe la ora 17, la Centrul Regional de Afaceri. Vor vorbi:

 

Sorin Maxim, Director General , Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest

-            Petru RAREª, Preşedinte Executiv – Director General, Institutul Bancar Român “APRECIERI ASUPRA EVOLUÞIEI COMPONENTELOR ECONOMIEI ROMÂNEªTI ÎN PERIOADA RECENTÃ ªI INFLUENÞE ASUPRA RELAÞIILOR ÎNTRE MEDIUL DE AFACERI ªI INSTITUÞIILE DE CREDIT”

-            Ion Drăgulin, Director Direcţia Stabilitate Financiară, Banca Naţională a României: „EVOLUÞIA RISCURILOR ASUPRA STABILITÃÞII FINANCIARE GENERATE DE SECTORUL IMM”

-              Ioan Hidegcuti, Preşedinte al Directoratului, Fondul Român de Contragarantare: „CONTRAGARANTAREA IN SPRIJINUL ACCESULUI LA FINANÞARE AL IMM”

Apoi, de la ora 18 se va ţine un panel de discuţii, moderat de Petru Rareş şi Ioan Hidegcuti. Vor participa:

Lelica CRIªAN – ªef Oficiu Teritorial pentru IMMC Timişoara

*Veronica TONCEA – Director General, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR

*Sorin Coclitu – Preşedinte Fondul Român de Garantare a Creditelor  pentru Întreprinzătorii Privaţi (FRGC)

*Aurel ªaramet – Preşedinte Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM)

Directori sucursale bănci

Anda Deliu

Foto: wwwtimisoaraazi.ro

 

yim Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFTgmail Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFTbookmark Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFTdelicious Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFTdigg Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFTmyspace Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFTshare save 120 16 Conferinţă despre finanţarea IMM urilor la CRAFT

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National