Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidu

IMG_9458 (Small)

Sala de concerte de la Colegiul National de Artă „I. Vidu” s-a umplut de oameni miercuri seara, la concertul caritabil organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru refacerea sălii care a fost distrusă de incendiu. La incheierea evenimentului s-au adunat 5768 de lei.

Experimentăm pentru prima dată un concert de caritate. Părinţii s-au constituit într-un grup de iniţiativă“, a declarat în deschiderea spectacolului directoarea Colegiului, Doina Cătană. Seria de evenimente destinate strângerii de fonduri pentru refacerea sălii de concerte “Mihai Perian” a debutat miercuri seara cu un spectacol care a cuprins de toate: corul de fete al colegiului a interpretat Tatăl nostru, iar orchestra de suflători prin piesele pregătite au încântat persoanele prezente.

In programul spectacolului a fosta inclusa lucrarea simfonică “Putere şi onoare” a talentatului elev din clasa a XI-a Andrei Tiba, care a fost prezentata publicului in premiera. Nu au fost uitaţi elevii şi profesorii care au sărit să ajute în dificilele momente de la izbucnirea incendiului, salvand o mare parte din patrimoniul scoli. Aceştia au primit diplome de eroism pentru curajul dovedit în semn de recunoştiinţă. La inchiderea concertului, directoarea unitatii de invatamant a comunicat ca au fost adunati 1500 lei de Inspectoratul Scolar Timis, o mie de lei din partea decanului Facultatii de Muzica din Timisoara, Walter Kindl, si 3268 lei de la oameni veniti la spectacol. Suma totala care s-a strans este de 5768 lei. Activităţile culturale desfăşurate cu scop caritabil vor continua în 29.03.2011 printr-un concert de muzică nouă. Două zile mai târziu grupul The Teachers va susţine un concert. În 2 şi 5 aprilie vor avea loc alte evenimente artistice.

Fondurile vor fi utilizate pentru zugrăvirea cupolei si tavanului sălii de concerte afectate de incendiu, a coridoarelor si a sălilor afectate de fum, parchetul va fi schimbat(aproximativ 900 de metri pătrati au fost distrusi în incendiu), de asemenea panourile de lemn vor fi înlocuite. Sunt necesari bani pentru curătarea peretilor de lemn, a scaunelor din sala de concerte si pentru înlocuirea instalatiei electrice afectate. Conducerea scolii intentioneaza achizitonarea unui sistem de alarmă cu senzori de fum, pentru a preveni producerea altor incendii.

Valentin Handro

yim Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidugmail Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidubookmark Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidudelicious Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidudigg Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidumyspace Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidushare save 120 16 Muzică pentru refacerea sălii incendiate de la Ion Vidu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National