Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în România

plantare pilot 26 martie Timisoara5

Azi, 26 martie 2011, peste o sută de elevi, profesori si oameni de afaceri din Timişoara au participat la la activitatea pilot de plantare. In cursul diminetii pe o suprafaţă de jumătate de hectar, de la Remetea Mare, voluntarii au săpat gropi şi au plantat aproximativ 500 de salcâmi. Acţiunea pilot a urmărit pregătirea campaniei naţională de împădurire, organizată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a iniţiat campania de curăţenie naţională „Let’s do it, Romania!”.


Mişcarea naţională de împădurire este organizată sub sloganul „Plantăm fapte bune în România!” în contextul Anului Internaţional al Pădurilor (stabilit de Adunarea Generală ONU) cât şi al Anului European al Voluntariatului (stabilit de Comisia Europeană). Mişcarea naţională de împădurire are ca obiective principale realizarea unei hărţi a zonelor despădurite din România, realizarea unei campanii de conştientizare privind importanţa pădurilor cât şi realizarea unei acţiuni de împădurire la nivel naţional.

In judeţele Timiş şi Ialomiţa aproximativ 340 de vountari au plantat peste 10.500 puieţi pe o suprafaţă de 3,30 hectare. Plantările au reprezentat un pilot în cadrul mişcării naţionale de împădurire, care va avea loc în această toamnă, la iniţiativa Asociaţiei EcoAssist alături de Asociaţia GEEA (Argeş), ECO CLUB Timişoara, Asociaţia NIKE (Mehedinţi), Centrul de Voluntariat Braşov şi Eco Social Team (Prahova). Timiseni vor continua plantările pilot în zilele de 2 şi 9 aprilie.

Angajamentul organizatorilor este acela de a realiza o hartă a zonelor despădurite din România, de a realiza o campanie de conştientizare privind importanţa pădurilor şi de a creşte câte o pădure în fiecare judeţ din ţară. Ei căuta astfel sprijinul societăţii civile, al administraţiei publice (centrale şi locale), al mediului privat şi al mass media la nivel naţional pentru a putea dezvolta această mişcare naţională.

Valentin Handro

yim Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în Româniagmail Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în Româniabookmark Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în Româniadelicious Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în Româniadigg Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în Româniamyspace Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în Româniashare save 120 16 Timisul unul din locurile unde plantăm fapte bune în România

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National