Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitatea

stema RCM (Small)

Rugbiştii bănăţeni au debutat cu stângul în Superligă. Deşi au avut avantajul debutului acasă, timişorenii au fost înfrânţi de Farul Constanţa cu 14-13. Meciul a început într-o atmosferă de sărbătoare cu o demonstraţie de zbor cu parapanta şi cei de la Universitatea au început bine meciul. Constănţenii au fost însă mai tari pe final şi au plecat cu patru puncte din Banat.

În acest sezon, ambiţiile la RCM Universitatea sunt mari. Prin întăririle aduse la echipă, rugbiştii timişoreni vor să fie în lupta pentru titlu. Din păcate, în meciul cu Constanţa au cedat, deşi au condus la început. Cătălin Fercu a deschis scorul în minutul 6 cu un eseu. Apoi Calafeteanu a reuşit o transformare şi a adus scorul la 7-0. Tot el a majorat diferenţa la 10-0 după executarea unei lovituri de pedeapsă. Cei de la Farul au reuşit să marcheze primele puncte abia în minutul 22, când Bezuşcu a marcat dintr-o lovitură de pedeapsă şi la pauză s-a intrat cu 10-3. La reluarea jocului, balanţa s-a echilibrat pentru oaspeţi. Van Wyk a reuşit un eseu şi constănţenii se apropiau la 10-8. Apoi, marinarii au trecut la conducerea partidei cu 11-10 după ce Cătălin Nicolae a executat o lovitură liberă. În minutul 63 Calafeteanu reuşeşte şi el să înscrie dintr-o lovitură liberă şi readuce Timişoara în avantaj la 13-11. Apoi a venit însă o transformare a aceluiaşi Cătălin Nicolae şi scorul final a rămas 14-13 pentru Farul Constanţa.

Sperăm să avem forța să ne punem jocul la punct. Astăzi am pierdut pe duelurile unu la unu. Nu i-am simțit detensionați pe elevii mei în acest meci. În această săptămână au lucrat destul de bine. Au fost mici probleme de ordin fizic, dar fără să influențeze bunul mers al jocului“, a declarat Alexandru Domocoş.

Am jucat cu un adversar puternic și țin să felicit pe această cale ambele echipe pentru fair play-ul de care au dat dovadă și pentru modul în care au abordat în acest meci. Timișoara e o echipă în devenire, a făcut un meci destul de bun astăzi. Noi am făcut multe greșeli, care ne-au îngreunat situația spre sfârșitul partidei. În același timp, sunt bucuros că ne-a ieșit așa cum ne-am propus. Dăruirea băieților și ambiția cu care au abordat acest prim meci îmi dă încredere pentru viitor. Titlul este foarte departe de noi în acest moment. Vom încerca să luăm fiecare partidă în parte, iar la finalul primei părți să vedem unde ne vom clasa“, a declarat antrenorul Farului, Cristian Brănescu.

Anda Deliu

 

yim Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitateagmail Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitateabookmark Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitateadelicious Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitateadigg Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitateamyspace Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitateashare save 120 16 Înfrângere în prima etapă pentru RCM Universitatea

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National