Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regio

IMG_5502s

La nivelul zonei de Vest se inregistreaza un numar important de proiecte ce solicita sau au obtinut deja finantare prin Regio – Programul Operational Regional. Astfel, situatia implementarii programului in Regiunea Vest arata faptul ca la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au fost depuse, pană in prezent, in vederea solicitării de finanţare nerambursabilă prin Regio – Programul Operaţional Regional (Regio), un numar total de 695 proiecte. Alocarea financiară pentru Regiunea Vest, gestionată de ADR Vest, este de 416,52 milioane euro.


Pană in acest moment au fost contractate 134 de proiecte cu o valoare totală de aproximativ 346,10 milioane euro, dintre care 250,84 milioane de euro reprezentand valoarea finanţării nerambursabile. 397 de proiecte se află in diferite faze de evaluare şi selecţie sau precontractare, avand o valoare totală a finanţării de aproximativ 774,91 milioane euro, dintre care aproximativ 562,61 milioane euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.

Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere si imbunatirea infrastructurii regionale si loale de transport sunt doua axe prioritare pe care au fost depuse proiectele. Urmeaza in top aplicatile aprobate in domeniile de interventie precum: imbunatirea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri regional si local, dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

Valentin Handro

yim Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regiogmail Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regiobookmark Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regiodelicious Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regiodigg Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regiomyspace Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regioshare save 120 16 Vestul atrage peste 300 milioane de euro din finantarea programului Regio

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National