Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!

base Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania va inregistra crestere economica anul viitor, in 2010 trendul fiind incert din cauza majorarii TVA, si ca nu exista bani pentru programe speciale de relansare a economiei, pentru ca tot ce se imprumuta se duce in cheltuiele de consum.

Este clar ca vom intra pe crestere economica in mod cert incepand de anul viitor, dar este de vazut daca se va mentine trendul de crestere al trimestrului doi si in trimestrul trei si patru avand in vedere cresterea TVA. Daca nu se introducea cresterea TVA, cu certitudine si trimestrele trei si patru ar fi fost cu crestere. Asa exista o incertitudine. Trimestrul doi, cand TVA nu a fost marit, a aratat o prima crestere de plus 0,3% fata de trimestrul unu“, a declarat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

El a apreciat ca situatia economica este afectata de criza economica modiala, Romania fiind afectata mai mult decat au estimat specialistii si chiar FMI in faza initiala.
Totodata, seful statului a apreciat ca “problema de fond” este in bugetul de stat si a reamintit de solicitarea facuta Guvernului de a lua masuri de reducere a cheltuielilor sociale.
Cresterea de 1-2% estimata de FMI pentru anul viitor pleaca de la aceasta premisa, ca banii pe care ii imprumutam ii ducem la consum, deci nu avem resursa investitionala. Eu nu pot pune in aplicare, pot doar sa cer Guvernului sa reduca cheltuielile sociale pentru a crea un spatiu macar de 1-2 miliarde bani pe care sa-i imprumutam dar sa-i ducem in investitii. (…) Nu exista bani pentru programe speciale de relansare a economiei, pentru ca tot ce imprumutam se duce in cheltuiele de consum“, a mai spus seful statului.
De asemenea, presedintele a afirmat ca anii trecuti s-au inregistrat deficite, iar “banii nu s-au dus in investitii pentru ca nu a construit nimeni autostrazi in 2008, s-au dus tot in consum si pentru a sustine cheltuielile electorale“.
yim Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!gmail Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!bookmark Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!delicious Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!digg Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!myspace Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!share save 120 16 Nu avem bani sa relansam economia. O recunoaste chiar seful statului!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National