Dor de Nichita pentru timişoreni

ALXSKT7CAMZ3L1MCADHWSLTCAWN8QDRCANB6HJGCA64GU0TCAOO2G1SCA4IC8M7CAVROVESCAARGG79CANX68QOCATGYPCXCAHT44QOCA9TZTUKCA8YWT25CAEBTK8LCAU2FWCDCACDBSR8CAOMX1F4CAZA5LZA

La momentul implinirii a 78 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu, Asociaţia “Altfel-Art” împreună cu Teatrul Thespis prezintă joi, 31 martie, de la ora 17.00, “Dor de Nichita”, un recital de poezie şi muzică folk pe versurile lui Nichita, pe scena mare a Casei de Cultură a Studenţilor, b-dul Regele Carol I, nr. 9.

Conceput de actorul Claudiu Dogaru spectacolul va cuprinde poezii recitate de actorii Anastasia Suru, Florina Oneţiu, Petru-Silviu Văcărescu şi Adrian Korek, precum şi de elevii timişoreni Raluca Rusu, Bianca Sera, Alexandru Babuşceac şi Flavius Hudiştean, pe un fond muzical asigurat live de profesorii Nicolae Puşcaşu (vioară) şi Ladislau Bene (orgă). Recitalurile folk vor fi susţinute de Mihai Nistor şi Bogdan Racz. Va fi prezent şi poetul Daniel Ilie, care va recita poezii dedicate lui Nichita Stănescu, poezii scrise de Daniel Ilie şi Claudiu Dogaru.

Nichita Stănescu (31 martie 1933 – 13 decembrie 1983) a fost laureat de patru ori al Premiului Uniunii Scriitorilor din România, în 1975 i s-a conferit Premiul Herder la Viena, iar în anul 1980 a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură.

Marin Sorescu îl descria metaforic ca fiind “toată viaţa numai şi numai poezie, cu totul şi cu totul poezie, ca un fluture într-un paradis de polen“.

Pentru Nichita Stănescu, autorul a peste 20 de volume de poezii, printre care, “Sensul iubirii”, “Necuvintele”, “O viziune a sentimentelor”, “Noduri şi semne”, “Ordinea cuvintelor” sau “Opere imperfecte”, “Poezia nu este numai artă, este însăşi viaţa, însuşi sufletul vieţii. ªi tot poezia este singura avuţie de care omul n-a fost jefuit încă“.

Valentin Handro

yim Dor de Nichita pentru timişorenigmail Dor de Nichita pentru timişorenibookmark Dor de Nichita pentru timişorenidelicious Dor de Nichita pentru timişorenidigg Dor de Nichita pentru timişorenimyspace Dor de Nichita pentru timişorenishare save 120 16 Dor de Nichita pentru timişoreni

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National