Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Foto

IMG_8451 Error: Path does not exist

Sambata 2 aprilie pe scena Teatrului National din Timisoara compania de dans contemporan Compagne Lecorne a sustinut in fata unei sali aproape pline un moment artistic dedicat anului internaţional al pădurii. Publicul, in majoritate tanar, a rasplatit prin aplauze prelungite discursul parabola a relatiei om-natura si natura om, desfasurat sub coregrafia Brigittei Canonne. Trei dansatori, un muzician, un ecou poetic şi o interacţiune video au fost ingredientele acestui spectacol, reteta fiind menita sa ridice intrebari asupra alegerilor omului referitoare la viaţa şi, în special, la pădure şi la fiinţele pe care le adăposteşte.

Dansul frenetic, miscarii corporale ample, uneori cu pronuntate accente acrobatice descatusari de energie canalizate de o muzica live, cu acente tribale sustinute la percutie creaza o tensiune artistica dusa la limita suportabilitatii.

Drama unei posibile apocalipse ecologice este potentata si de performanta actorului, al carui strigat vocal strigatul umanitatii este confundat cu zbuciumul naturii in agonie redat cu maiestrie de cei trei dansatori simbol al vegetatiei, regnului animal si mineral.

Punctul de plecare al derularii scenei este, de altfel unul dramatic. O femeie priveste bulversata… Un tunet sfasie tacerea. Arborii si arbustii se prabusesc. Animalele fug speriate. Orizontul ramane sterp. Dramatismul creste. Scenariul se reproduce in fiecare zi, lasand locuri goale pe Terra si peisaje mutilate.

Viorel Mirescu

GALERIE FOTO:

yim Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Fotogmail Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Fotobookmark Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Fotodelicious Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Fotodigg Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Fotomyspace Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Fotoshare save 120 16 Pasi de dans in padurea de lacrimi la Teatru National din Timisoara. Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National