Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoarei

Solisti de renume din Banat le vor canta spectatorilor din Parcul Rozelor, la sfarsitul saptamanii viitoare, cand Primaria, Consiliul Local si Casa de Cultura organizeaza Ruga Timisoarei.

Sambata, 18 septembrie, de la ora 16,30, va avea loc un spectacol sustinut de copiii de la Ansamblul Timisul, urmat intre orele 18 si 23 de Jocul Rugii.

ruga timisoara%282%29 b Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoarei

Timisorenii vor avea ocazia sa ii vada si sa ii asculte pe Luminita Jucu, Maria Milu, Nicoleta Vlasici, Stana Stepanescu, Felicia Stoian, Maria Coman, Doriana Talpes, Ramona Roescu, Laura Botos, Maria Bortun Popescu, Tiberiu Ceia, Vasile Conea, Traian Jurchela, Dumitru Stoicanescu si Dumitru Teleaga.

Duminica, 19 septembrie, la Catedrala Mitropolitana va avea loc o slujba religioasa cu incepere de la ora 10, urmata la ora 12 de o depunere de coroane de flori la Monumentul Crucificarii. Vor depune coroane primarul Gheorghe Ciuhandu, nasul Rugii, si invitatii sai.

De la ora 16, artistii se vor deplasa in traditionalul Alai al Rugii pe traseul Restaurantul Lloyd – Catedrala Mitropolitana – Primarie – Parcul Rozelor. O jumatate de ora mai tarziu, Ansamblul Timisul va sustine un spectacol in Parcul Rozelor. De la ora 17 incepe Hora Rugii, urmata de un scurt discurs al nasului Rugii, primarul Gheorghe Ciuhandu.

parculrozelorrugatimisoarei03 b Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoarei

Apoi, intre orele 17,30 si 23, timisorenii sunt invitati la joc. Le vor canta solistii Ana Pacatius, Ana Munteanu, Nicoleta Voica, Carmen Popovici Dumbrava, Ramona Vita, Stana Izbasa, Mihaela        Petrovici, Gabi Stanciu, Otilia Duma, Mariana Zota, Camelia Miutescu, Paula Pasca, Adrian Stanca, Puiu Codreanu si Lele Craciunescu. Invitati la Ruga Timisoarei sunt solista vocala Roxana Suciu si Fanfara din comuna Bania, judetul Caras-Severin.

In ambele zile, spectacolele vor fi prezentate de Daniela Bacila de la Radio Timisoara. De asemenea, de la aceasta manifestare nu vor lipsi comerciantii care le vor oferi spre vanzare participantilor la Ruga Timisoarei de toate, de la mici, gratare, frigarui, gogosi, mere glazurate pana la obiecte de artizanat si jucarii.

rugatimisoareiduminica25 b Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoarei

Eveniment cu indelungata traditie in zona Banatului, Ruga este sarbatoarea fiecarei localitati, legata de hramul bisericii. Desi Ruga este specifica localitatilor rurale, aceasta manifestare este foarte apreciata si la oras. Ruga Timisoarei este legata de unul din cele doua hramuri ale Catedralei Mitropolitane, si anume de Sarbatoarea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, din data de 15 septembrie.

Organizatorii spera ca vremea sa tina cu ei la fel ca anul trecut, cand au avut parte de soare, spre deosebire de 2008, cand a turnat cu galeata si a fost foarte rece.

Sursa: agenda.ro

yim Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoareigmail Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoareibookmark Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoareidelicious Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoareidigg Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoareimyspace Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoareishare save 120 16 Artisti de renume ai banatului la Ruga Timisoarei

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National