„Doamne, atât a mai rămas ”

stra

Dacă ar fi să facem o prioritizare a problemelor românilor, una dintre cele mai importante ar fi a celor plecaţi din ţară.  Alungaţi la propriu, de lipsa banilor şi de totala impotenţă a guvernelor postdecembriste, au incercat tot ce au putut pentru a-şi asigura un trai decent. Singuri si nesprijiniţi de nimeni, cu sufletul lăsat acasă lipit de imaginea celor dragi, şi-au rupt spatele pe şantierele Spaniei şi Italiei, au îngheţat în pădurile Canadei şi s-au copt în deşertul Arabiei Saudite.

Totul pentru o viaţă mai bună a lor şi a familiei lor.  Au răbdat de dorul care le-a aprins sufletele şi muncesc în continuare pentru a trimite bani alor lor, copiilor şi părinţilor. Nu au nici o şansă sa revină în ţară. Toţi îi laudă dar nimeni nu le creează nici o oportunitate la revenire. Le-a mai rămas doar credinţa în Dumnezeu. Se roagă Domnului pentru binele lor şi al nostru, pentru sănătatea ţării bolnavă de bine ce e condusă, pentru sufletele noastre rău osândite. Recent unul dintre cei plecaţi din ţară a creat o legătură sufletească între ei şi noi cei vii şi în acelaşi timp între noi toţi  cei “trăitori” şi acei plecaţi în nefiinţă. A dat posibilitatea oamenilor să facă cunoscută pe Internet durerea lor pentru cei dragi, pierduţi definitiv. Lăudabil gest. Rămâne totuşi o întrebare. Românul nostru a renunţat să lupte?  Nu mai poate face nimic pentru a schimba starea asta de lucruri ?

Minţit şi înşelat, asuprit de biruri şi taxe, infometat la propriu şi amăgit cu promisiuni de către aleşi nu i-a mai rămas decât sufletul.  Nimeni nu o să il ia vreodată. Poate doar Dumnezeu.

 

PIM

yim „Doamne, atât a mai rămas ”gmail „Doamne, atât a mai rămas ”bookmark „Doamne, atât a mai rămas ”delicious „Doamne, atât a mai rămas ”digg „Doamne, atât a mai rămas ”myspace „Doamne, atât a mai rămas ”share save 120 16 „Doamne, atât a mai rămas ”

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National