Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto

IMG_5468 Error: Path does not exist

De vineri seara Timisoara a reintrat pe harta manelelor din Romania. Celebrul Dan Bursuc si-a deschis club de fite in fosta locatie The Note. La inaugurarea One Milion Club pe scena a urcat nimeni altul decat Florin Salam, cel mai reprezentativ manelist din Romania.

Maneaua in ultimii 10 ani a fost prezenta in Timisoara prin cluburi precum Charlie, Lepa Brena, Scarface, La Mania, Raoul sau mai noile Everytime si Atmosphere. Aseara, iubitorii acestui gen de muzica au inaugurat in fostul local Megalos, noul club de manele din oras – One Million.

In ciuda pretului de intrare destul de ridicat – 30 lei de persoana, la inaugurarea oficiala au fost prezente peste 350 de persoane, care au stat pana la ore mici sa astepte recitalul lui Florin Salam. Asa cum se obisnuieste la manele, cantaretul s-a lasat putin asteptat sa intre pe scena dar a facut senzatie printre spectatori, cantand ultimele piese si hit-urile recente, spre deliciul fanilor prezenti in One Million Timisoara pentru eveniment.

In ultima vreme, timisorenii au avut parte de un intreg set de lansari si deschideri de cluburi, de la Le Cinema, Jaxx sau Zambarra la noul One Million, din complexul studentesc Timisoara. Iar One Million putem considera ca a avut o lansare de succes, atat datorita prezentei in numar mare in megalocatia timisoreana, cat si datorita “secretului” cu care a fost lansat, fiind un club de manele stirea nu a fost preluata de catre ziarele locale si nationale.

Noua locatie, propune pentru acest weekend seri de chef cu “Formatia de Aur” si Bogdan Artistu & Babanu. Dan Bursuc promite ca va aduce la noul club din Timisoara cei mai renumiti artisti: Adrian Copilul Minue, Vali Vijelie, Nek, Nicolae Guta sau Denisa urmand a-i incanta pe amatorii genului.

Manelele (singular, manea) sau muzica de manele constituie un gen muzical, originar în comunitatile etnice de romi din România. Genul are influente din muzica populara armeana, greaca, turca, araba si sârba si din muzica lautareasca româneasca; este remarcabila capacitatea genului de a încorpora elemente din, practic, toate celelalte genuri muzicale accesibile culturii de masa din România (muzica pop, rap sau hip-hop, muzica dance, techno pâna la jazz, muzica rock sau chiar muzica culta). Muzica de manele, cu o istorie relativ scurta (de ordinul a câteva decenii) a devenit cu timpul un gen muzical apreciat în spatiul vorbitorilor de limba româna.

În tara exista un numar semnificativ de ascultatori de manele (apreciate în special de tineri), cu predilectie în zonele rurale si în cartierele sarace de la oras. Fenomenul este însa prezent si în Bulgaria (cealga), Serbia (turbo-folk), Albania (alb. tallava), Grecia (gr. laïká) sau în Turcia (arabesk).

Valentin Handro

GALERIE FOTO:

yim Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto gmail Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto bookmark Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto delicious Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto digg Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto myspace Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto share save 120 16 Succes de public la inaugurarea One Milion Club.Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National