CFR Marfa Timisoara se muta la Craiova

marfa CFR Marfa Timisoara se muta la CraiovaDecizie surprinzatoare si panica la Regionala CFR Timisoara, dupa ce, vineri, s-a decis trecerea CFR Marfa Timisoara in subordinea Regionalei CFR Craiova.  Liderii de sindicat au aflat abia astazi vestea si se pregatesc de proteste.

Hotararea ca Regionala CFR de Marfa Timisoara sa treaca in subordinea celei de la Craiova a fost luata in adunarea generala a actionarilor.  Liderii de sindicat sunt revoltati si socotesc aceasta decizie drept una de neinteles, avand in vedere capacitatea Regionalei CFR Timisoara care este mult peste cea a Craiovei. Liderii se tem de noi disponibilizari.

Sindicalistii se pregatesc de proteste

Presedintele Aliantei Sindicatelor Miscare Comercial din Regionala CFR Timisoara, Petrica Stoian, spune ca a aflat de aceasta decizie ieri dupa-amiaza, neoficial.

“Noi vom putea spune in mod oficial maine ce vom face. Ne gandim la o riposta cu aceeasi viteza cu care a fost decizia luata de conducere”, precizeaza Petrica Stoian.

Mutarea la Craiova pune in pericol investitiile din zona Banatului

“Regionala Timisoara se situeaza printre primele din tara in privinta activitatii. Suntem pe primul loc la numarul de linii de marfa, insa ceea ce a lipsit intotdeauna au fost finantarile. O parte din vina o poarta si coloratura politica si deciziile proaste care au fost luate in ultimii ani.  Aceasta hotarare pune in pericol si investitiile. In principal cele europene, deoarece eu nu cred ca Regionala Craiova va prefera sa se axeze pe investitiile din Banat in detrimentul celor din Oltenia”, sustine liderul de sindicat.

“In plus, Regionala Timisoara este in euroregiunea DKMT. Asta nu poate fi privita cu ochi buni de Oltenia”, adauga Petrica Stoian.

Angajatii sunt convinsi ca si Infrastructura si Calatorii vor trece in subordinea Regionalei Craiova.

“Eu sunt sigur ca acesta este doar un precedent, iar zilele acestea, atat Regionala de Calatori, cat si cea de Infrastructura vor fi desfiintate si trecute in subordinea Craiovei”, sustine Petrica Stoian, presedintele Aliantei Sindicatelor Miscare Comercial. El va merge maine la Bucuresti pentru a afla toate detaliile legate de aceasta “mutare”.

In acest moment Regionala CFR Timisoara numara: 2200 de angajati la Regionala Calatori, 1100 la Marfa si 4500 la Infrastructura.  Oamenii sunt speriati si se tem ca isi vor pierde locurile de munca.

Sursa: www.opiniatimisoarei.ro

yim CFR Marfa Timisoara se muta la Craiovagmail CFR Marfa Timisoara se muta la Craiovabookmark CFR Marfa Timisoara se muta la Craiovadelicious CFR Marfa Timisoara se muta la Craiovadigg CFR Marfa Timisoara se muta la Craiovamyspace CFR Marfa Timisoara se muta la Craiovashare save 120 16 CFR Marfa Timisoara se muta la Craiova

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National