GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într-un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate

DSCI2188

În urma unei acţiuni organizate de poliţişti  a fost depistat un autoturism,  în care erau transportate 1.500 de pachete de ţigări netimbrate de provenienţă China. Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Informaţii şi Protecţie Internă au desfăşurat o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.
Cu această ocazie, în jurul orei 10.30, pe Calea Aradului din municipiul Timişoara, a fost depistat unui autoturism în care erau transportate  1500 de pachete de ţigări netimbrate, în valoare de aproximativ 15.000 de lei, fără documente de provenienţă a acestora. Conducătorul autoturismului, M.F.G., de 27 ani, a  fost condus la sediul Poliţiei  unde i-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile netimbrate.

Persoana în cauză va fi reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Autoturismul mai sus menţionat, a fost indisponibilizat în vederea luării măsurilor asiguratorii conform dispoziţiilor procurorului de caz, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Traficul ilicit de ţigarete constituie o ameninţare permanentă pentru bunul mers al pieţei legale, interne şi europene, afectând grav bugetul general consolidat, interesele financiare ale ţării şi, în egală măsură, interesele producătorilor autorizaţi de ţigarete, ale contribuabililor corecţi, plătitori de impozite şi taxe, având, totodată, impact negativ asupra stării de sănătate a populaţiei, care consumă produse a căror calitate nu poate fi dovedită.

Eficientizarea prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigarete constituie o prioritate a poliţiei timişene, în acest sens fiind luate mai multe măsuri în cooperare şi cu celelalte instituţii cu atribuţii în acest domeniu.

În ultimele 24 ore au fost depistate peste 10.000 pachete ţigarete, în valoare de 100.000 lei de către poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Informaţii şi Protecţie Internă, fiind reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere cinci persoane în vederea prezentării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

De asemenea au mai fost ridicate în vederea confiscării trei autoturisme în valoare de peste 20.000 de euro folosite la transportul ţigărilor confiscate

GALERIE FOTO CAPTURA 1:

 

GALERIE FOTO CAPTURA 2:

yim GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate gmail GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate bookmark GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate delicious GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate digg GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate myspace GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate share save 120 16 GALERIE FOTO: Capturi impresionante de ţigări. Poliţiştii timişoreni au descoperit într un autoturism 1500 de pachete de ţigări netimbrate

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National