Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011

Baile_Herculane_Pinul_Negru_de_Banat_Romania_2010

În statiunea Baile Herculane se va desfasura în zilele de 4 si 5 iunie cea de-a VII-a editie a Festivalului “Pinul Negru de Banat”, în organizarea Administratiei Parcului National Domogled -Valea Cernei si Primaria si Consiliul Local al orasului Baile Herculane. Programul manifestarilor va începe sâmbata, 4 iunie, la ora 10.00 cu deschiderea oficiala a festivalului, urmata de parada portului popular a comunitatilor locale pe traseul Piata Hercules – Hotel Cerna. De la ora 11.00, la Sala de sedinte a Primariei orasului de pe Valea Cernei va avea loc o conferinta de presa sustinuta de organizatori, iar de la aceeasi ora pe terasa Parcului Central va fi deschisa expozitia de pictura, desene, poezie, fotografie si eseuri.


Formatiile si ansamblurile comunitatilor locale de pe raza Parcului National Domogled-Valea Cernei vor sustine în Parcul Central, de la ora 12.00, un spectacol în aer liber de muzica si dans popular pâna spre seara, când va avea loc o proiectie de imagini si filme documentare din Parc, seara urmând sa se încheie cu o discoteca în aer liber. În cea de-a doua zi a festivalului, duminica 5 iunie, programul va începe cu o drumetie pe traseul turistic Hotel Roman – Grota Haiducilor – Foisorul Verde – Grota cu Abur – Foisorul Rosu cu scopul cunoasterii valorilor naturale ale Parcului National Domogled-Valea Cernei, iar de la ora 14.00 va avea loc în Parcul Central festivitatea de premiere a concursului de pictura, desene, poezie, fotografie, eseuri si cântece. Muzica si dansul popular în prezentarea ansablurilor din comunitatile locale de pe raza Parcului vor încânta, apoi, spectatorii care sunt asteptati în Parcul Central al statiunii de pe Valea Cernei, urmând ca la ora 19.00 sa se încheie cea de-a VII-a editie a Festivalului Pinul Negru de Banat.

Prima editie a Festivalului Pinul Negru de Banat a avut loc în anul 2005 în cadrul Proiectului Life Natura – Padurile de Pin Negru de Banat, parte a Retelei NATURA 2000, implementat cu succes  în perioada 2004-2007 si care a fost apreciat de Uniunea Europeana drept un proiect de referinta pentru dezvoltarea durabila a Vaii Cernei. În acest an manifestarea are valente deosebite, deoarece vor fi sarbatorite totodata Ziua Parcului National Domogled-Valea Cernei si Ziua Mondiala a Mediului.

Sursa: Radio Resita

yim Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011gmail Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011bookmark Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011delicious Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011digg Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011myspace Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011share save 120 16 Festivalul Pinul Negru De Banat Baile Herculane 2011

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National