Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!

harta-romania-regiuni-reorganizare-administrativa

Romania ar putea avea in curand o noua organizare administrativa. In viitorul apropiat, guvernul ar putea elabora o lege in acest sens. Subiectul a fost discutat si de conducerea PDL. Potrivit unor surse din partid, o varianta ar fi desfiintarea judetelor si crearea a sapte sau opt regiuni care se vor numi insa tot “judete”.

Se evita astfel modificarea Constitutiei, care precizeaza ca teritoriul Romaniei este organizat in comune, orase si judete. Potrivit premierului, tara noastra ar putea atrage mai multe fonduri europene, prin reorganizarea administrativa.

In prezent, Romania este impartita in opt regiuni de dezvoltare, denumite dupa pozitia geografica, respectiv Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, Bucuresti si Ilfov.
Romania pe regiuni

Boc a spus ca BPN al PDL a decis promovarea si sustinerea reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii pentru ca “cetateanul sa aiba mai aproape de el administratia”.

Emil Boc a explicat colegilor sai de partid ca descentralizarea trebuie sa se produca pana la ultimul nivel, iar atributiile care tin de servicii deconcentrate sau de consilii judetene, in principal, sa se duca la nivelul primariilor.

Prim-ministrul a mai aratat ca la nivelul noilor consilii judetene vor ramane politicile de dezvoltare regionala, de absorbtie de fonduri europene, de distribuire de fonduri pentru investitii, drumuri, mediu.

“Actualele judete nu fac fata provocarilor secolului actual pentru a aduce bani europeni si de a avea politici coerente in ceea ce inseamna investitii care trebuie sa se realizeze”, a mai spus Boc, adaugand ca, de exemplu, un drum incepe dintr-un judet si se continua in alt judet.

Daca legea va fi adoptata in varianta sustinuta de Traian Basescu si de PDL, Romania va avea opt regiuni, care se vor numi tot “judete”. Totodata, vor fi desfiintate actualele consilii judetene si prefecturi, intrucat va exista doar o structura administrativa pe judet.

Sursa: stirileprotv.ro

yim Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!gmail Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!bookmark Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!delicious Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!digg Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!myspace Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!share save 120 16 Cum ar arata Romania fara judete? Vezi cum ar putea fi impartita in regiuni si cum se vor chema noile diviziuni administrative!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National