Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniu

alimente-shutterstock

Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniu, întrucât producţia de cereale nu va ţine pasul cu avansul cererii, potrivit datelor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citate de Wall Street Journal. Volatilitatea preţurilor, care a afectat pieţele agricole în ultimii ani, va deveni ceva obişnuit, din cauza producţiei mai reduse, a afirmat OCDE într-un raport comun cu Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU.


Schimbările climatice, care vor cauza o variaţie anuală mai mare a recoltelor, şi declinul rezervelor la nivel mondial vor face tot mai dificilă asigurarea alimentelor pentru pentru circa un miliard de persoane la nivel mondial.
” Creşterea lentă a cantităţii disponibile faţă de cererea ridicată subliniază proiecţia unor preţuri mari şi mai volatile pentru produsele agricole” , se arată în raport.
Costul cărnii de pasăre urmează să crească cu 30%, iar cel al cărnii de porc cu 20%, din cauza consumului mai mare din statele emergente. Preţurile cerealelor vor deveni mai scumpe din acest motiv, cu circa o cincime, din acelaşi motiv, estimează OCDE.
Creşterea producţiei mondiale va încetini la 1,7% pe an, de la 2,6% în ultimul deceniu, ca urmare a stagnării în statele dezvoltate.

Sursa: mediafax.ro

yim Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniugmail Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniubookmark Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniudelicious Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniudigg Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniumyspace Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniushare save 120 16 Preţurile alimentelor la nivel mondial vor creşte în medie cu până la 30% în următorul deceniu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National