La Timisoara s-a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lume

DSCF7237

Prin stradania bucatarilor Timisoara a intrat in cartea recordurilor astazi, stabilind un nou record gastronomic international – cea mai mare mancare cu ciolan afumat din lume. Oamenii prezenti in fata stadionului Dan Paltinisanu din Timisoara i-au urmarit pe maestrii bucatari stransi la Campionatul international de gatit in aer liber -cupa Banatului invartind bucatele intr-o tava speciala de 16 metri patrati pregatita pentru a gati cele peste 1.000 de portii de mancare.  

Dupa ce au prezentat juriului bucatele pentru concursul de maestru culinar – de la aperitive exotice la deserturi cu un gust surprinzator pentru palatinul clientului-cobai, maestrii bucatari s-au adunat in jurul tavii pregatite pentru a scrie un nou record mondial.

Nici organizatorii și nici bucătarii nu au avut parte de o vreme potrivită lunii iulie, ci mai degrabă unei luni de toamnă, cu vânt, vreme rece și chiar câțiva stropi de ploaie. Timp de cateva ore au amestecat mancarea, au preparat-o iar apoi, cand aceasta a fost gata sub ochii a cateva sute de timisoreni adunati la festivalul culinar, aceasta a fost omologata de o echipa de la Gastro Show International Cooking Entertainment. Recordul a fost supervizat chiar de către liderul maeștrilor bucătari la nivel mondial, Gissur Gudmundsson.

Bineinteles, dupa omologare, mancarea cu ciolan afumat a fost portionata si impartita gratuit celor prezenti la show-ul gastronomic.  Asociaţia Naţională de Gastronomie din România este cea care a pus la cale acest record. Reuşita de sâmbătă reprezinta totodată al şaptelea record al asociaţiei.

Valentin Handro

yim La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lumegmail La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lumebookmark La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lumedelicious La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lumedigg La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lumemyspace La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lumeshare save 120 16 La Timisoara s a gatit cea mai mare mancare cu ciolan din lume

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National