Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoara

DSCF6364

Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Local şi Casa de Cultură a Municipiului vă invită la Festivalul inimilor, care a ajuns la a XXII-a ediţie. Manifestarea începe miercuri, se va desfăşura până duminică 10 iulie, şi va aduce pe scena din Parcul Rozelor ansambluri folclorice din  Bulgaria, Ecuador, Franţa, Georgia, Mexic, Serbia, Slovacia, Turcia, Ungaria şi România. Spectacolele se vor desfaşura în fiecare zi de la ora 19:00, la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor, accesul publicului fiind liber.

Din Romania vor participa ansamblurile Maria Tanase (Craiova), Transilvania (Baia Mare), Bihorul (Oradea), Silvana (Hunedoara), Lugojana (Lugoj), ansamblurile timisorene Banateana, Doina Timisului si Timisul. De asemenea, printre formatiile care participa in mod traditional la Festivalul Inimilor sunt cele din Armenis, Borlova si Bania (Caras-Severin), Dieci (judetul Arad), Feregi (judetul Hunedoara), Belint si Ghiroda (judetul Timis). Vor fi prezente, ca de obicei, si formatiile comunitatilor etnice: Banater Rosmarein, Mladost, Bokreta, Esterlanc, croatii de la Clocotici.

Spectacolul inaugural din data de 6 iulie va fi sustinut de Ansamblul folcloric Timisul, cu participarea solistilor reprezentativi ai Banatului: Nicoleta Voica, Stana Izbasa, Carmen Popovici Dumbrava, Andreea Voica, Luminita Jucu, Otilia Duma, Doriana Talpes, Ramona Roescu, Ancuta Flesiaru Adrian Stanca, Dumitru Stoicanescu, Dumitru Teleaga si Cornel Brici. Conducerea muzicala la Festivalul Inimilor ii apartine lui Deian Galetin, iar coregrafia este realizata de Toma Frentescu, Nicolae si Dusa Stanescu.

Joi, de la ora 18.00, in desfasurarea evenimentului va avea loc depunerea de coroane, în chip de omagiu pentru martirii oraşului, la Monumentul Crucificării din faţa Catedralei Mitropolitane, urmată de tradiţionala paradă a formaţiilor participante la festival, costumate în virtutea tradiţiei locurilor pe care le reprezintă.

Conceput în ianuarie 1990 şi iniţiat în luna iulie a aceluiaşi an, “Festivalul Inimilor”, denumire ce i-a fost atribuită în semn de omagiu pentru cei care s-au jertfit în decembrie 89, a devenit una din cele mai importante, sărbători folclorice internaţionale, inclusă în calendarul UNESCO. Sărbătoarea folclorului mondial, înseamnă prezenţa la Timişoara a celor mai cunoscute ansambluri folclorice din toată lumea, un motiv în plus de bucurie pentru iubitorii de folclor.

Valentin Handro

yim Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoaragmail Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoarabookmark Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoaradelicious Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoaradigg Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoaramyspace Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoarashare save 120 16 Festivalul inimilor la start, sarbatoarea folclorului mondial la Timisoara

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National