Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen luni

Elevii de la cele doua licee din Capitala ramasi cu mediile neîncheiate au sustinut luni un examen, care le va permite finalizarea situatiei anului scolar.

Profesorii care au refuzat sa încheie mediile au fost dati în judecata de Ministerul Educatiei si ISMB.

Elevii bucuresteni de la Colegiul Gheorghe Sincai si de la Liceul Gheorghe Cosbuc care au ramas cu mediile neîncheiate, dupa ce trei profesori au refuzat sa le încheie situatia scolara, s-au întors luni la scoala pentru a sustine un examen.

Pentru rezolvarea situatiei, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a emis un ordin, publicat vineri în Monitorul Oficial, potrivit caruia elevii care pâna la finalizarea anului scolar nu au note suficiente pentru încheierea mediilor sunt considerati amânati. Astfel, acesti elevi vor putea sustine un examen pentru ca mediile sa le fie încheiate.

Elevii din doua licee bucurestene au ramas cu mediile neîncheiate. Mai precis, este vorba de peste 20 de clase din anii terminali ai Colegiului National Gherghe Sincai si al Liceului bilingv George Cosbuc. Trei dascali din sindicatul tinerilor profesori au refuzat sa încheie mediile la clasele unde predau.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), elevii vor fi examinati de o comisie formata din doi profesori, urmând ca rezultatul verificarii sa fie trecut în catalog ca medie finala.

Cei trei profesori care au refuzat a? încheie mediile au fost actionati în judecata de Ministerul Educatiei si ISMB, pentru ca nu au facut nicio notificare pentru a anunta unitatile de învatamânt care sunt motivele pentru care refuzau încheierea situatiei scolare a elevilor.

Anul scolar s-a încheiat oficial vineri, majoritatea scolilor din tara reusind sa finalizeze încheierea situatiei scoare a elevilor, în ciuda grevei generale anuntate de sindicatele din învatamant începând din 31 mai.

Sursa : realitatea.net

yim Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen lunigmail Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen lunibookmark Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen lunidelicious Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen lunidigg Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen lunimyspace Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen lunishare save 120 16 Elevii bucuresteni cu mediile neîncheiate au dat examen luni

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National