Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Foto

IMG_1342 (Small)

Suporteri alb-alb-violeţi au organizat luni un nou protest împotriva Federaţiei Române de Fotbal la Timişoara. Numărul participanţiilor la miting a crescut pe perioada marşului pornit din faţa stadionului “Dan Păltinişanu” şi încheiat în faţa Operei din Timişoara, unde au aşteptat alţi fani nemulţumiţi de soarta echipei patronate de Marian Iancu.

Nici căldura năucitoare, nici avertizarea de furtună nu i-au putut ţine în case pe suporterii lui Poli. Sătui de nedreptăţile la care este supusă echipa lor preferată, au ieşit, din nou, în stradă. Acţiunea de luni seară are loc înainte cu câteva zile ca TAS să decidă soarta echipei favorite.

Pe tot parcursul marşului s-a scandat întruna “Mircea Sandule, ești o mizerie”, “Timişoara”, “FRF gaşcă de hoţi, la puşcărie toţi”, “Mircea Sandu de sărbători să dea Dumnezeu să mori”,  ”Demisia” sau “Raluca Sandu trage cocaină”. Nu au fost lipsit celebrele scandări ale Peluzei Sud cu care sunt îmbărbătaţi jucătorii Politehnicii Timişoara în timpul meciurilor.

De la cel mai mic la cel mai mare, suporterii viola au ocupat centrul Timișoarei, luni de la ora 20:00, pentru a-și exprima susținerea necondiționată pentru echipa de suflet, și pentru a protesta împotriva sistemului ticăloșit – corporatist al fotbalului românesc. Timișoara a mai arătat înca o data că poate fi unită la bine și la greu de unul dintre cele mai puternice simboluri: Politehnica.

Cei aproximativ 3.000 de timișoreni prezenți astăzi în Piața Operei au raspuns apelului facut Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria” şi Peluza Sud pentru a-și cere dreptate. Pentru a-și cere echipa înapoi acolo unde îi este locul: în vârful ligii I, și la lumina reflectoarelor de pe marile arene europene. E dreptul pe care și l-au câștigat timișorenii care răgușesc la fiecare meci al echipei, care fredonează „Zi cu soare” și în vis, care tresar atunci când văd violet în fața ochilor.

De la tribuna din balconul operei au vorbit despre Poli Adrian Orza (viceprimarul Timişoarei), Nicolae Robu (rectorul Universităţii Politehnica), Nicolae Þăran (profesor), Sorin Forţiu (istoric), Petrică Moise (interpret de muzică populară), Ioan Gârboni (directorul Filarmonicii din Timişoara) şi Victor Neumann (istoric). Cel mai frumos moment a fost discursul lui Petrică Moise, un solist de muzică populară cu sânge alb-violet.

La sfarsitul mitingului protestatarii au aprins petarde și torțe în Piața Victoriei, dar nu au avut loc incidente neplăcute. Suporterii au scandat, din nou, împotriva celor de la FRF si au reamintit tuturor: POLI SUNTEM NOI!

Valentin Handro

GALERIE FOTO:

yim Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Fotogmail Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Fotobookmark Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Fotodelicious Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Fotodigg Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Fotomyspace Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Fotoshare save 120 16 Timisoara este Poli, dreptate pentru fotbal.Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National