Cod galben de canicula pentru Romania

temp_judete_kd8lcej11kdjfine0qvv1iq46lipk0er_42

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, un nou comunicat prin care ne atenţionează că vom avea parte de un final de săptămână cu temperaturi ce vor depăşi 37 de grade. Joi, vineri, sambătă şi duminică vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va depăşi 35 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării se vor atinge izolat valori de 37…39 de grade.

Aspectul vremii în intervalul următor în zona ţării noastre va fi determinat de intensificarea circulaţiei aerului dinspre latitudini sudice, atât la nivelul solului cât și în straturile mai înalte ale atmosferei. Astfel, se va realiza transportul unei mase de aer cu caracteristici tropicale dinspre nordul Africii către sud-estul teritoriului european, determinând în ţările din această zonă o vreme călduroasa, caniculară chiar după-amiaza când se vor înregistra frecvent valori termice de 35…36 de grade, izolat chiar și mai ridicate.

Pentru a contracara disconfortul termic generat de acest val de căldura populatia trebuie sa se protejeze adecvat. Atenţionarea va fi actualizată în cursul zilei de vineri.

Valentin Handro

yim Cod galben de canicula pentru Romaniagmail Cod galben de canicula pentru Romaniabookmark Cod galben de canicula pentru Romaniadelicious Cod galben de canicula pentru Romaniadigg Cod galben de canicula pentru Romaniamyspace Cod galben de canicula pentru Romaniashare save 120 16 Cod galben de canicula pentru Romania

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National