EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!

College fund

Traim in tara lui Papura voda. De-a dreptul din drepturi fara nici-un drept. Imitam occidentul, copiem la examene, plagiem lucrarile oamenilor intradevar merituosi, facem ce fac mai marii nostri. Si dai cu caramida-n piept. Cine mi-s eu ..tu-ma in cur. Miezul din dodoasca, cum ar zice “nebunul” ala  de la Antene. Si da-i si lupta. Dar noi avem idei si principii, doctrina si aplecare spre realizari marete. Noi suntem mai catolici decat Papa cand vine vorba de interesul personal.

trans EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!Altul este tot timpul vinovat pentru nerealizarile noastre. Guvernul ca fura banii contribuabililor, profesorii ca-s slabi discipoli, mortul ca doctorul este stresat, boul ca s-a culcat pe coada. Dar lenea noastra proverbiala nu o punem niciodata la socoteala. Prostia nu incercam s-o combatem deloc. Avem o placere bolnavicioasa de a ne autocompatimi si de a ne gasi singuri scuze. Caz concret examenul de bacalauret. Nimeni nu recunoaste deschis “da d-nle avem o problema”. Pe profesori ii lasa fara bani hotii ai mari, pe copii nu-i pune nimeni la munca. Majoritatea stau cu orele pe net pe retelele de socializare iar restul bat ulitele satelor. Lasa vere ca s-a inventat fituica. Mai dam si vreo doua parale pentru o atentie mica sa nu vada  cum o folosim. Si gata, am luat bacu si tusti la faculta, ca ce al meu e mai prost, sa rada lumea de el ca n-a facut si el ASE-ul!Mancalar mama de frumos si de boldanos, vorba tiganului. Nimeni nu mai vrea la saiba, la munca pamantului, la meserie, fiindca-i greu. Asa mai pe usurica daca se poate. Pai atunci cine dracu sa mai munceasca? Ai batrani da-i dracu ca-s invatati cu greul. Sa ma ierte saracii dar asta-i adevarul. Si uite asa din prea multa dragoste pentru copii nostri ajungem sa creem adevarate specimene pline de tupeu si incopetenta. Nu generalizez. Avem copii muncitori si plini de har care rabda cu stoicism vicisitudinile vietii prin alte tari, ca sa-si formeze un viitor. Tot respectul si aprecierea pentru ei. Cinste lor si parintilor lor pentru realizarile ce le-au obtinut. Dar pentru tara asta din pacate sunt pierduti. Nimeni nu i-a ajutat cu nimic ca sa se simta obligati cu ceva. E munca lor si numai a lor. Roadele le vor culege altii. Noi o sa ramanem doar cu frustatii si neadaptatii nostri, plangandu-ne in continuare de greaua mostenire de parvenitismul alesilor si ce-i mai grav este ca nu vom face nimic ca sa indreptam asta . Halal natiune!

PIM

yim EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!gmail EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!bookmark EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!delicious EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!digg EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!myspace EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!share save 120 16 EXCLUSIV: Tufa de Veneţia!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National