EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto

DSCF1376 (Small)

Vineri seara pentru toti amatorii de manele in Clubul One Milion din Timisoara a revenit Nicolae Guta, unul dintre cele mai cunoscute nume ale muzicii de petrecere. Din nou pe sistem nervos artistul i-a incantat pe  timisoreni cu piesele care l-au consacrat. Fanii cantaretului au avut parte de o noapte de neuitat, pe ritmuri orientale.  Recitalul solistului a fost pentru spectatorii unul dintre cele mai misto chefuri gazduite de club. De altfel mai toate melodiile au fost intrepretate de Nicolae Guta printre oameni din public, pentru care s-a straduit sa onoreze toate cererile de dedicatii venite. Unele din solicitarile primite in acest sens au avut destinatarii sarbatoritii zilei, prieteni iubitele si sotiile de valoare,  insa in mod special cea mai haioasa se pare ca a fost cea adresata sotiei vitrege.    

Guta, pe numele sau adevarat Nicolae Linguraru, s-a lansat in muzica in 1992 cand a lansat primul sau album. Cantaretul a abordat mai intai genul lautaresc, iar din 1998, muzica lui Guta foloseste tot mai frecvent ritmul de manea, interpretul devenind unul dintre principalii promotori ai genului. Datorita succesului enorm pe care-l are la public, se autointituleaza „regele manelelor” in 2004.

Manelele create de Guta imbina elemente de muzica lautareasca cu influente din genurile pop si hip hop sau chiar melodii plagiate din tari balcanice peste care a pus versuri romanesti. Cele mai mari succese ale sale raman piese din 2001 si 2003 Dintr-o mie de femei si „As renunta” (2003), piese care la Youtube au facut cateva milioane de vizualizari.

Daca la nivel national este unul dintre cei mai controversati, in Occident Guta este extrem de apreciat. Presa din Franta l-a descris pe Guta ca fiind La grande voix tzigane d’aujourd’hui – The Greatest Living Gypsy Voice (fr. şi en. „cea mai mare voce tiganeasca din zilele noastre”).

Valentin Handro

GALERIE FOTO:

yim EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto gmail EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto bookmark EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto delicious EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto digg EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto myspace EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto share save 120 16 EXCLUSIV: Chef de zile mari cu Nicolae Guta, manele fara numar in clubul One Million. Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National