Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!

1311008088ponta

Presedintele social democratilor, Victor Ponta, este anchetat de DNA. Liderul PSD a fost verificat de Fisc.
Motivul? Suspiciuni legate de “tranzactii financiare suspecte” la cabinetul de avocatura al colegului sau de partid, Dan Sova. Meciul cu seful Fiscului, Sorin Blejnar, e ceva mai vechi, iar replici pe aceasta tema a lansat luna trecuta si presedintele Traian Basescu. Solicitarea ANAF catre procurori ar avea legatura cu scandalul Rovinari-Turceni, complexe care ar fi incheiat contracte de consultanta de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatura a lui Dan Sova, la interventia lui Victor Ponta.

Mai precis, liderul PSD a fost investigat de Fisc pentru primirea sub forma de sponsorizare, a 180.000 de lei din banii incasati de “Sova si Asociatii” de la Turceni si Rovinari.

Pe 22 iunie, Ponta a fost somat sa puna la dispozitia inspectorilor fiscali documentele care justifica sponsorizarea pe care nu a trecut-o in declaratiile de avere recente, asa cum prevede legea.

Totodata, controlul Fiscului viza modul in care Societatea Civila de Avocati „Sova&Asociatii” ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari si Turceni, din zona de influenta a lui Victor Ponta, deputat de Gorj.

Surse din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) declarau recent in mass-media ca sponsorizarea pentru presedintele PSD ar fi fost acordata, prin contract, echipajului de raliu format din pilotul Edwin Keleti si copilotul Victor Ponta, in perioada 2007-2008. Adica, in perioada in care casa de avocatura a lui Dan Sova, prietenul si colegul de partid al deputatului de Gorj Victor Ponta, a incheiat si derulat contractele cu CE Turceni si CE Rovinari. De altfel, in acea perioada, Victor Ponta a fost cooptat ca senior partner la Societatea Civila de Avocati „Sova&Asociatii”, de la care a primit, tot printr-un contract de sponsorizare, o masina de raliu Mitsubishi Lancer Evolution, evaluata la 50.000 de euro. Spre deosebire de sponsorizarea auto, care se regaseste in declaratiile de avere din 2008 si 2009 ale actualului lider PSD, sponsorizarea in bani (42.000 de euro) nu apare in documentele completate si depuse de acesta.

La finalul lunii iunie, Dan Sova sustinea ca Ponta nu are nicio implicare in contractele firmei sale si eticheta informatiile aparute pe surse, drept “minciuna”. In plus, Sova a prezentat intr-o conferinta de presa toate documentele in apararea sa. El preciza atunci ca intre casa de avocatura si complexul Rovinari a fost incheiat un contract in martie 2007, an in care cei care au semnat documentele au fost Cosmin Popescu, cel care detinea controlul asupra institutiei si pedelistul Ion Dondra, om de casa al lui Ionel Mantog, secretar de stat la Ministerul Economiei.

In ceea ce priveste contractul cu Turceni, Sova spunea ca a fost incheiat in 23 iulie 2007, cand societatea era condusa de AVAS, autoritate aflata sub “supravegherea PNL”.

Scandalul dintre presedintele ANAF, Sorin Blejnar, si cel al PSD, Victor Ponta, a inceput in luna februarie. Atunci Blejnar l-a acuzat pe Ponta ca ar fi obtinut o serie de sponsorizari din partea unei societati pe care nu le-a declarat, precizand ca ar fi aflat acest lucru de pe internet. In replica, social-democratul spune ca Blejnar “vorbeste prostii”.

“L-as intreba pe domnul Ponta, care adineauri spunea ca procuror ca nu ia nimic de la nimeni, cine ii sponsorizeaza… as putea sa dau si nume, Colina Motors se numeste societatea comerciala… Eu nu pot sa-mi suport amenda ca si domnul Ponta la CNA, care i-a suportat rasturnarea cu autovehiculul care a costat o suta si ceva de mii de euro. E o sponsorizare pe care nu am vazut-o in declaratia de avere a domnului Ponta”, a spus Blejnar.

La intrebarea unuia dintre invitati, Radu Soviani, privind atributiile sefului ANAF de a se interesa despre situatia unui lider de partid, Blejnar a raspuns: “Va dau o surpriza, chiar tatal dvs. (angajat ANAF, n.r.) m-a informat”.

Ulterior, presedintele ANAF a precizat ca ar fi obtinut aceasta informatie de pe internet, de pe un site pe care nu l-a nominalizat. La insistentele moderatorilor de a aduce dovezi in sensul acuzatiilor sale, Blejnar si-a continuat explicatiile.

“Dvs. credeti ca cei de la Colina Motors au tras o linie si au spus sponsorizare Ponta? Nu au scris asa ceva, au scris probabil altceva. Nu stiu, eu am citit doar pe un site, pe internet. Dati dvs. acolo Colina Motors Ponta si o sa vedeti aceasta informatie pe care v-am prezentat-o eu”, a mai precizat seful ANAF, sugerandu-le moderatorilor sa caute pe Internet informatia pe care a prezentat-o in interventia sa.

Presedintele PSD a replicat: “Blejnar chiar vorbeste prostii, nu-l luati in serios”.

“Dvs. credeti ca o sponsorizare de acest gen este trecuta in calende? Este ascunsa. Intrebati-l pe domnul Ponta cine ii pune masinile de competitie si cine plateste combustibilul, rasturnarea, echipamentul si toate celelalte”, a mai spus Blejnar, in cadrul interventiei telefonice.

Ulterior, Ponta a explicat faptul ca masina de curse pe care a concurat la raliuri este inchiriata de la societatea in cauza si exista acte doveditoare. “Omul asta nu e doar mincinos, e si prost. Faceti maine o sesizare la DNA sau unde vreti dvs. si ma prezint”, l-a indemnat liderul PSD pe Blejnar.

Basescu l-a intepat si el pe Ponta pe tema contractelor

“Am o rugaminte, incerc sa nu fiu ironic si sa va intreb de banii de la Midia sau de la Rovinari”, i-a spus Traian Basescu lui Victor Ponta in cursul unor consultari de la Cotroceni, desfasurate la finele lunii iunie.

Sursa: realitatea.net

yim Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!gmail Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!bookmark Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!delicious Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!digg Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!myspace Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!share save 120 16 Victor Ponta, anchetat de DNA. Directia Nationala Anticoruptie il banuieste de tranzactii financiare ilegale!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National