Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatire

1659270_w2

Dupa excelentul start de campionat al echipelor clujene CFR si U Cluj in Liga1 de fotbal masculin, formatia Olimpia Cluj continua trendul ascendent insuflat de mult mai popularele echipe de baieti si reuseste o victorie de senzatie in deplasare la debutul lor in Liga Campionior pentru fete.  Gazdele de la Sarajevo pierd sub un dus de goluri cu 1-3 primul joc disputat cu sportivele din centrul Transilvaniei.

 Astazi, 11 August 2011, in spatiul ex-iugoslav, la Sarajevo, echipa antrenata de Mirel Daniel Albon a reusit sa debuteze cu dreptul in gupa 4 preliminara a competitiei supreme pentru fete, impunandu-se cu scorul de 3-1 in fata adversarei WFC SFK 2000 Sarajevo, campioana Bosniei-Hertegovina. Din aceasi grupa mai fac parte Ataşehir Belediyespor reprezentanta Turciei si FK Gintra Universitetas din Lituania. In celalalt meci al grupei rezultatul a fost 1-1. Prin performanta obtinuta ardelencele s-au instalat pe prima pozitie in grupa 4 de calificare a ligii campioanelor europene.

Pentru formatia de langa dealul Feleacului au punctat Duşa 4′, 53′ si Giurgiu 78′, cele care 11 fete care au pus umarul la aceasta victorie au fost: 31 Ana Maria Gaita (goolkeeper), 2 Andreea Corduneanu, 3 Maria Ficzai (capitan), 4 Ioana Bortan, 5 Olivia Oprea, 6 Adina Sabina Giurgiu, 7 Loredana Cosma, 8 ªtefania Vătafu, 9 Raluca Sarghe, 11 Mara Batea, 18 Cosmina Duşa. Pe langa componentele din formula de inceput au mai jucat: 14 Alexandra Lunca, 15 Maria Mihali si 17 Daniela Gurz.

Despre prestatiile importante care au facut posibil rezultatul se remarca golurile marcate de Cosmina Dusa si contributia Anei Maria Gaita din poarta romancelor, fosta aparatoare a buturilor Ripensiei Timisoara. Cum fotbalul feminin din capitala banateana revine la viata, trebuie sa amintim ca Olimpia Cluj-Napoca, va fi prima echipa oaspete al jucatoarelor de la CFR  pe arena de la Gara mare in etapa a doua a diviziei nationale. In prezent fetele de prima liga a Timisoarei continua pregatirile pentru campionat si urmeaza a fi definitivat lotul.

Pentru reprezentanta Romaniei in programul turneului din capitala bosniaca vor urma inca 2 partide:

Olimpia Cluj – Gintra Universitetas (sambata 11 august)
Ataschir – Olimpia Cluj (marti 16 august)

Conform regulamentului competitiei, in faza imediat superioara (16-imi de finala) se califica echipele clasate pe primul loc in cele 8 grupe, precum si inca doua formatii de pe locul secund cu cel mai bun punctaveraj (in total 10). Olimpia intentionase sa gazduiasca la Cluj o grupa (pe arena din Gruia), numai ca forul condus de Platini a respins dosarul, considerand ca echipa romaneasca, fie si campioana, inca nu prezinta suficienta experienta si garantii pentru a gazdui o competitie oficiala de prim rang european. Anul trecut, FCM Tg. Mures, castigatoarea titlului in 2010, n-a putut sa depaseasca faza preliminara, terminind pe trei grupa din Islanda.

Eugen Baletean & Ionut Pantea (http://pifanu.blogspot.com/ )

 

yim Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatiregmail Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatirebookmark Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatiredelicious Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatiredigg Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatiremyspace Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatireshare save 120 16 Clujul ia startul cu dreptul in Liga Campionilor la fotbal feminin, leopardele de Timisoara in pregatire

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National