Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto

IMG_6021 (Small)

Recent dotati cu noul aparat folosit la depistarea soferilor drogati politisti din Timis au iesit in strada vineri noaptea pentru efectuare de controale in vederea combaterii utilizarii substantelor ilegale de participanti in trafic.  Testarea cu acest dispozitiv este una extrem de practică şi nu presupune decât prelevarea unei probe de salivă de la suspect. Analiza propriu-zisă nu durează decât câteva minute, iar aparatul dezvăluie imediat dacă cel testat a consumat sau nu substanţe interzise.

 

Saliva si respiratia i-au dat in vileag pe conducatorii auto care s-au urcat la volan sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise la razia organizată vineri noaptea pe soselele din judetul Timis. Mai mult de 30 de politisti au fost prezenti pe drumurile din judet in prima noapte din weekend pentru a-i urmări pe soferii care savarsesc infracţiuni.  Aproape 30 de conducători auto au fost depistati de autoritati pentru ca au incalcat legea si s-au aplicat sanctiuni in valoare de 4.835 de lei. In plus au fost deschise cinci dosare penale, printre care unul pentru urcarea drogat la volan de catre un tanar.

Pentru abaterile constatate la noua conducatori auto au fost retinute permisele de conducere, iar alti patru au ramas fara certificatele de inmatriculare ale autovehiculelor.

Astfel un barbat de 39 de ani din Moşniţa Veche, judeţul Timiş, a fost tras pe dreapta de polițiști în localitatea de domiciliu. Deoarece duhnea a bautura, soferul a fost verificat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judetean din Timisoara pentru recoltarea de probe biologice. S-a ales acum cu dosar penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

In cursul aceleiasi razii, spre dimineata, politistii au oprit in zona Complexului Studentesc un autoturism condus de un barbat de 38 de ani aflat sub influenta substantelor stupefiante.  Cum soferul se comporta suspect, politistii au decis să il testeze cu noul lor echipament de depistare a substantelor narcotice. Rezultatul a iesit pozitiv la canabis. Conducatorul auto care a consumat droguri a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Si pe numele sau a fost întocmit dosar penal.

Activitatile de control pe sosele ale fortelor de politie vor continua tin sa atentioneze oameni legii.

Eugen Baletean 
 
GALERIE FOTO:
yim Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto  gmail Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto  bookmark Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto  delicious Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto  digg Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto  myspace Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto  share save 120 16 Controale de politie pe sosele: soferi gasiti cu droguri si alcool. Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National