Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelor

1661707_w2

Campioana României din ediția 2010-2011 la fotbal feminin, CFF Olimpia Cluj, a scris o pagină în premieră a fotbalului feminin din țara noastră. Echipa antrenată de Mirel Albon a devenit prima formație de club din România care a izbutit să treacă de primul tur de calificare al UEFA Champions League din postura de câștigătoare a grupei (acum câțiva ani, CFF Clujana Cluj a trecut, și ea, de runda numărul 1, dar ca ocupantă a locului secund), urmând să joace o “dublă” eliminatorie în 16-imile de finală ale competiției, programate pe 28/29 septembrie a.c. (turul) și 5/6 octombrie a.c. (returul). Tragerea la sorți a jocurilor din amintita fază eliminatorie va avea loc, la Nyon, pe 23 august a.c.

Olimpia și-a asigurat calificarea încă după etapa a doua. Fetele din Cluj și-au adjudecat cu punctaj maxim (9 puncte) mini-turneul din Bosnia-Herțegovina, contând pentru grupa a 4-a a acestui prim tur preliminar. Ardelencele au învins cu 3-1 campioana Bosniei-Herțegovina, WFC SFK Sarajevo (goluri marcate de Cosmina Dușa 4 și 53 și Adina Giurgiu 78), cu 5-0 pe cea a Lituaniei, FK Gintra Universitetas (goluri: Loredana Cosma 33 și 43, Ștefania Vătafu 41 – penalty și Cosmina Dușa 80 și 90+5) și cu 4-1 campioana Turciei, Atașehir Belediyespor (goluri: Cosmina Dușa 24, Alexandra Lunca 64 și 77 și Loredana Cosma 85).

Succesul campioanelor din România a fost realizat  în Bosnia-Herțegovina de  următorul lot: Lavinia Boandă, Ana-Maria Gaiță – PORTARI, Andreea Corduneanu, Maria Ficzai, Ioana Bortan, Olivia Oprea, Loredana Cosma, Ștefania Vătafu, Raluca Sârghe, Alexandra Lunca, Daniela Gurz, Cosmina Dușa, Adina Giurgiu, Mara Batea și Maria Mihali – JUCÃTOARE DE CÂMP.

Despre prestatiile importante care au facut posibil rezultatul se remarca golurile marcate de Cosmina Dusa si contributia Anei Maria Gaita din poarta romancelor, fosta aparatoare a buturilor Ripensiei Timisoara. Cum fotbalul feminin din capitala banateana revine la viata, trebuie sa amintim ca Olimpia Cluj-Napoca, va fi prima echipa oaspete al jucatoarelor de la CFR  pe arena de la Gara mare in etapa a doua a diviziei nationale. In prezent fetele de prima liga a Timisoarei continua pregatirile pentru campionat si urmeaza a fi definitivat lotul.

 Eugen Baletean

yim Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelorgmail Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelorbookmark Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelordelicious Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelordigg Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelormyspace Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelorshare save 120 16 Olimpia Cluj dupa 13 luni de la infiintare straluceste in Liga Campioanelor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National