Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Foto

DSCF5207 (Small)
Lucrările de renovare şi extindere a Sălii Constantin Jude (Olimpia) din Timişoara vor demara anul viitor şi se vor intinde pe  durata a circa doi ani, asigură autorităţile locale. Startul pentru licitaţia pentru atribuirea acestui proiect porneste de la două milioane de euro, iar câştigător va fi declarat cel care oferă cel mai mic preţ.

 

Prin HCL nr 277/26.07.2011, Consiliul Local Timişoara a aprobat Studiul de fezabilitate privind reabilitarea şi extinderea Constantin Jude. Lucrările care se vor executa sunt necesare pentru alinierea la standardele europene a criteriilor de funcţionare a sălii de sport. In acest sens se propune o extindere a sălii, cu încă un etaj, unde se amenajează spaţii pentru comentatori radio şi tv, sală multi-media, sală de conferinţe de presă, birouri. Lucrarea se va executa pe verticală, peste terasa existentă din faţada posterioară.

Zona de intrare se modifică complet, se montează turnicheţi, se amenajează zonă de garderobă pentru spectatori, grupuri sanitare se refac. În tribune vor fi amenajate locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Se prevede schimbarea tâmplăriei şi a geamurilor de la faţada principală, înlocuindu-se cu un perete tip cortină, pe structură metalică cu tâmplărie de aluminiu şi geam termopan, precum şi înlocuirea intrărilor laterale.

Se vor amenaja grupurile sanitare,vestiarele, garderoba pentru spectatori, camera păstrare obiecte reţinute de organele de pază, spaţii tehnice, tribunele. Se va realiza un sistem de climatizare, ventilatie. Se are în vedere modernizarea sistemului de sonorizare, instalaţiile electrice şi cele de iluminat.

Studiul de fezabilitate mai prevede: amenajare sală de forţă; crearea unui sistem nou de acces în Sala Constantin Jude; reţea date voce; sistem wireless; sistem de supraveghere video; refacere acoperis; reabilitarea inelului de alimentare în caz de incendiu; locuri de parcare pentru autoturisme şi pentru autocare, zone verzi.

Sala Constantin Jude a fost realizată în anul 1968 şi beneficiază de toate utilităţile existente în zonă: apă potabilă şi menajeră, canalizare, racord la reţeaua de termoficare şi de electricitate, racord telefonic şi cablu TV. Datorită capacităţii şi amplasamentului sala “Olimpia” este uşor accesibilă din toate părţile oraşului, a găzduit unele din cele mai importante evenimente sportive şi artistice la nivel local şi regional.

Pentru construirea unui bazin olimpic şi a unei săli de sport polivalente prin programul derulat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost stabilit de comun acord cu Consiliul Judeţean Timiş un amplasament lângă Stadionul Dan Păltinişanu, între bv. Dr. Iosif Bulbuca şi str. Dr. Aurel Păunescu-Podeanu, cu o suprafaţă de 7.7019 mp, aprobat prin HCL 283/2009. Terenul are asigurate toate utilităţile şi corespunde tuturor cerinţelor cuprinse în Normele Metodologice pentru derularea programului construirii obiectivelor prin CNI. Terenul este situat în NE de oraş şi va fi străbătut de inelul 4 de centură. Distanţa până la Aeroportul Internaţional Traian Vuia este de 5 km.

Primăria Municipiului Timişoara a solicitat prin adresele SC2009-5414/19.03.2009 şi 8687/28.04.2009 către CNI, şi finanţarea şi construirea unei săli de sport multifuncţionale (structură mobilă, flexibilă), tot pe acest amplasament. În 25 noiembrie 2009, Gurvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitţe “Bazin de înot olimpic – bd. Iosif Bulbuca, municipiul Timişoara, judeţul Timiş” din cadrul Programului “Bazine de înot”, realizat prin Compania Nationala de Investitii “C.N.I.” – S.A., prin Hotărârea de Guvern nr. 1459 din 25.11.2009. Lucrurile s-au oprit în această fază.

Eugen Baletean 
 
GALERIE FOTO:
yim Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Fotogmail Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Fotobookmark Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Fotodelicious Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Fotodigg Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Fotomyspace Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Fotoshare save 120 16 Proiect de 2 milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea Sălii Constantin Jude. Galerie Foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National