Dupa 40 de grade, s-au rupt norii

5 1 300x200 Dupa 40 de grade, s au rupt norii

Norii s-au adunat brusc, iar în câteva minute s-au pornit furtunile. Vantul a suflat în rafale de 100 de km pe ora, a doborât copaci, grindina a ciupit din culturi si a turnat cu galeata. Azi, se va întâmpla din nou, avertizeaza meteorologii.

Duminica nu stiam unde sa ne ascundem de arsita nemiloasa. Ieri, furtunile au umplut bulevardele de crengi, au smuls acoperisuri, au distrus masini, în mai multe orase din nordul Olteniei, Banat, Transilvania, Modova si Dobrogea. Sunt furtuni de vara, ne linistesc meteorologii.

Tara noastra este strabatuta de o masa de aer tropical, calda si umeda, care aduce instabilitate atmosferica. Se produc aceste ploi în averse, în special la deal si la munte. Vor mai fi astfel de furtuni de vara si în zilele urmatoare“, ne-a informat Mihaita Hustiu, meteorolog de serviciu la ANM.

Si astazi va fi foarte cald, cu pâna la zece grade mai mult decât normal, dar ploile în averse vor mai domoli arsita cu câteva grade, începând de azi. Ieri a fost o zi torida, iar în sudul tarii a fost canicula, cu 36 de grade la umbra în Lunca Dunarii si 35 de grade în Capitala.

Astazi, va fi la fel de cald, dar în cursul zilei va ploua în averse, cu fulgere ?i rafale de vânt, în estul tarii, la deal si la munte. La noapte, va fi zapuseala si temperaturi de 20 de grade. De la o zi la alta, arsita se va domoli, iar temperaturile vor coborî” la 31-33 de grade.

Timisoara,duminica noaptea

51 300x224 Dupa 40 de grade, s au rupt norii

yim Dupa 40 de grade, s au rupt noriigmail Dupa 40 de grade, s au rupt noriibookmark Dupa 40 de grade, s au rupt noriidelicious Dupa 40 de grade, s au rupt noriidigg Dupa 40 de grade, s au rupt noriimyspace Dupa 40 de grade, s au rupt noriishare save 120 16 Dupa 40 de grade, s au rupt norii

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National