Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoara

DSCF0603 (Small)

De Sfânta Marie Mică, in ziua de joi 8 septembrie, Andreea Paul Vass, consilierul personal al premierului Emil Boc pe probleme economice a fost prezenta la Timişoara pentru lansarea volumului „Forţa politică a femeilor”. Feministă convinsă, autoarea considera cartea ca pe o promovare a unui mesaj de implicare a femeilor în viaţa politică şi pentru a-l contrazice pe preşedintele Traian Băsescu care afirma că femeile nu votează femei şi că aproape toate femeile care au candidat în 2008 pentru Senat şi Camera Deputaţilor au şi fost alese.

„Forţa politică a femeilor” este un volum care găzduieşte numeroase mărturii, printre care le amintim pe cele semnate de Roberta Anastase, Anca Boagiu, Laszlo Borbély, Gabriela Creţu, Vasile Sebastian Dâncu, Corina Drăgotescu, Gheorghe Falcă, Gabriela Firea, Maria Grapini, Traian Igaş, Kelemen Hunor, Aurora Liiceanu, Andreea Marin Bănică, Miruna Munteanu, Norica Nicolai, Zoe Petre, Sorina Plăcintă, Rovana Plumb, Mioara Roman, Adriana Săftoiu, Irina Schrotter, Elena Stolojan, Lavinia ªandru, Monica Tatoiu, Mădălin Voicu, Sever Voinescu, Varujan Vosganian şi alţii. „ O femeie trebuie să muncească de două ori mai mult decât un bărbat ca să reuşească în zona politicii”, a declarat Andreea Paul Vass. 

La lansarea cărţii, alături de consilierul personal al premierului Emil Boc, au luat cuvântul preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc şi directorul Muzeului de Artă din Timişoara, Marcel Tolcea, care a subliniat că tot demersul acestei cărți are la bază câteva întrebări.  “Această carte nu este a unui partid, nu este a unei persoane, ci este un proiect politic care instigă la acțiune“, a precizat Marcel Tolcea.

Incitati de povestea femei din politica romaneasca prezentata de Andreea Vass, audienta de fata a participat la o dezbatere in jurul cotei minime de gen. In studiile de specialitate se arata ca tarile unde discriminarea de gen este mai agresiva sunt mult mai afectate de coruptie. Politica este un camp deschis de bataliei al ideilor si strategiilor publice.

Spre final Andreea Vass declara “mersul pe sarma mi se potriveste, ma duc in fiecare zi cu fruntea sus. Am muschi sa arat ca se poate. Toate femeile dreptei sunt femei de fier“.

Eugen Baletean

yim Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoaragmail Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoarabookmark Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoaradelicious Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoaradigg Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoaramyspace Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoarashare save 120 16 Forta femeilor in politica, lansare carte Andreea Vass la Timisoara

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National