Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: “Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an”. VIDEO

Traian-Basescu-the-Romani-001

Traian Basescu spune ca majorarea TVA a fost cea mai mare greseala a guvernului Boc din 2010 si ca acest lucru a dus la o incetinire a cresterii economice. “Nu doar Guvernul a gresit, ci si Coalitia. Premierul Emil Boc a prezentat un plan de reducere temporara a pensiilor, dar Coalitia l-a respins, asa ca s-a majorat TVA-ul”, a declarat Traian Basescu, in cadrul emisiunii “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica la Pro TV.

El spune ca este sigur ca toti pensionarii au inteles acum ca era mai bine sa accepte reducerea temporara a pensiilor decat sa creasca TVA, lucru ce a dus la “o explozie a preturilor”.

In plus, majorarea TVA a incetinit cresterea economica. “Cresterea de 1,6%, cat avem in primul semestru, este mai degraba una care te ajuta sa respiri, nu sa si mergem”, adauga Basescu.

Mai mult, spre final de an, evolutia tarilor in care Romania exporta in mod traditional – Germania sau Italia – vor fi balans pentru a ilustra si starea economiei locale. “Ma uit la tari in care exportam, este posibil sa avem un recul pe final de an, pe fondul scaderii exporturilor”, mai spune el.

Solutiile pentru a contracare aceste probleme sunt absorbtia fondurilor europene si inceperea exploatarilor de aur sau argint, care vor crea locuri de munca. “Trebuie sa incepem sa produce. Eu nu am banii lui Obama (n. red. Barack Obama) pentru a anunta un plan de creare a locurilor de munca”, arata presedintele.

Basescu mai spune ca multe din problemele prin care trec tarile europene sunt cauzate de faptul ca autoritatile de aici au indatorat statele pentru a sustine alocarea financiara a programelor sociale sau a pensiilor, totul fiind o reminiscenta a vechiului regim.

Trecerea la o uniunea monetara a statelor europene este singura sansa a acestora. “Nicuna dintre economii nu va rezista in fata avansului unor tari precum India, China sau Brazilia, nici macar Germania”, spune Basescu.

 

Sursa: incont.ro

yim Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEOgmail Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEObookmark Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEOdelicious Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEOdigg Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEOmyspace Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEOshare save 120 16 Cresterea TVA, cea mai mare greseala a guvernului din 2010. Basescu: Pe fondul scaderii exporturilor, este posibil sa avem un recul al economiei pe final de an. VIDEO

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National