Pantoful ideal

ptf Pantoful idealDe multe ori se vorbeşte despre alegerea hainelor în funcţie de siluetă, dar aproape niciodată despre cum să îţi alegi pantofi care să se armonizeze cu particularităţile corpului tău. În alegerea încălţămintei este bine să se ţină cont de înălţime, greutate, forma piciorului şi numărul de la pantof.

Forma botului pantofilor poate scoate în evidenţă în mod inestetic o labă a piciorului prea mare pentru o doamnă sau domnişoară. În general, pantofii cu vârful ascuţit măresc laba piciorului. De aceea, dacă porţi un număr mai mare şi doreşti să porţi o astfel de pereche de pantofi, cumpără-ţi o pereche cu toc şi poartă-i cu pantaloni evazaţi, care micşorează optic din lungimea pantofului. De asemenea, fetele cu piciorul lat ar trebui s[ evite pantofii cu bot ascuţit, pe care ar trebui să îi cumpere cu cel puţin un număr mai mare. Unii designeri sunt de părere că botul ascuţit avantajează femeile scunde deoarece le face să pară mai înalte.

În cazul înălţimii, nu doar tocurile sau absenţa lor influenţează aspectul tău. Foarte important este şi poziţionarea baretelor în cazul sandalelor, înălţimea cizmelor şi chiar culoarea pantofilor. Sandalele cu baretă pe gleznă sunt destul de pretenţioase deoarece nu avantajează femeile cu picioarele scurte, glezne sau gambe prea groase. Tot pentru cele care nu au tocmai nişte glezne de gazelă se recomandă să poarte tocuri mai groase şi să le evite pe cele subţiri, aşa-numitele “stiletto”. Motivul este simplu: un toc subţire va contrasta neplăcut cu o gambă prea puternică. La fel, cizmele în genul “Ugg Boots” contrastează neplăcut cu nişte picioare prea subţiri şi cu paranteze.

Dacă picioarele tale nu sunt foarte drepte, evită balerinii şi cizmele care se termină imediat sub genunchi şi optează cele peste genunchi, foarte în trend în ultimii ani.  Totuşi, deşi acest tip de cizme lungeşte picioarele, este bine să fie evitat de fetele mai plinuţe, deoarece atrag atenţia asupra zonei şoldurilor. Culoarea încălţămintei joacă şi ea un rol important. Dacă vrei să creezi impresia de picioare mai lungi, poartă pantofi de aceeaşi culoare cu pantalonii, sau evită, cel puţin, un contrast puternic între cele două.

Anda Deliu

Sursa foto: www.totulpentrufemei.ro

yim Pantoful idealgmail Pantoful idealbookmark Pantoful idealdelicious Pantoful idealdigg Pantoful idealmyspace Pantoful idealshare save 120 16 Pantoful ideal

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National