Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurentei

bebe

Clinica de Obstetrica si Ginecologie Bega s-a renovat recent, iar Maternitatea Odobescu a accesat fonduri europene pentru a “imbraca haine noi”. Pacientele care isi aduc pe lume copiii la Maternitatea Bega pot sta in saloane recent renovate. Acestea dispun de baie proprie, televizor, frigider si cuptor cu microunde. Proaspetele mamici isi pot supraveghea pruncii intr-un patut special pentru ei, amplasat langa patul mamei.

“La Maternitatea Bega exista saloane de doua sau trei paturi cu un grad de confort ridicat. Mai exista si cateva saloane care inca nu au fost renovate”, a spus Mariana Timbota, sef de sectie la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Bega.

Maternitatea Odobescu incearca sa aduca saloanele la standarde ridicate cu ajutorul banilor europeni. Olimpia Oprea, presedintele Sindicatului Materna din cadrul Maternitatii Odobescu, a depus un proiect pentru a accesa 70.000 de euro din fonduri europene.

bebe2 300x224 Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteiObiectivele sunt modernizarea salilor de operatie, dotarea institutiei cu instalatii si echipamente noi, modernizarea saloanelor preoperator si postoperator si reamenajarea celor noua saloane, din care cinci vor beneficia de baie proprie.

De asemenea, tot cu finantare europeana, saloanele preoperatoare si postoperatoare vor fi dotate cu camera video, pentru ca, la nevoia pacientelor, o asistenta sau un doctor sa se deplaseze in salon.

Pentru ca sala de nasteri se afla in alta parte a cladirii, care apartine unor evrei si nu Primariei Timisoara, aceasta nu va putea fi renovata, deoarece pentru ea nu se pot accesa fonduri europene.

In prezent, un salon de la Maternitatea Odobescu are cate patru sau cate cinci paturi, iar pe viitor se doreste ca in cinci saloane sa fie amplasate doar doua paturi si o baie.

“Proiectul este in faza de elaborare. Vor urma trei faze si daca proiectul trece de toate, vom putea incepe demersurile pentru renovarea spitalului”, a spus Olimpia Oprea.

Lista proiectelor europene de la maternitate continua cu cele care vor permite folosirea unor echipamente si tehnici de lucru de ultima generatie.

Cu ajutorul lor, medicii vor putea depista daca o sarcina este cu probleme, sau daca copilul nenascut sufera de vreun sindrom, la doar 12 saptamani de sarcina, cand se poate intrerupe inca evolutia acesteia.

Sursa: ProTV

yim Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteigmail Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteibookmark Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteidelicious Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteidigg Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteimyspace Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurenteishare save 120 16 Unde rad sau plang prima data timisenii. Cum incearca maternitatile de stat sa faca fata concurentei

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National