20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tirelire

DSCF9011
Revista scolara Tirelire serbeaza douazeci de ani de existenta la fel ca si colegiu care o editeaza Luis Calderon. Lansata in urma unui stagiu Freinet, in subsolul liceului, la inceput in conditii modeste si cu o grafica realizata manual, xeroxata si cu imagini decupate stangaci, de o echipa de elevi entuziasmati care faceau aceasta munca dupa programul de curs, care se desfasura de la 7 dimineata si pana la orele 14 si care gaseau resurse psihice pentru a petrece in redactie inca 4 sau 5 ore, fara a fi scutiti de pregatirea temelor.
Sufletul acestei initiative este doamna profesoara Mihaela Radu. Prin munca si pasiunea a catorva generatii de elevii revista a ajuns sa fie recunoscuta si la nivel international, devenind un punct de referinta pentru presa francofona din Romania.
 
Colaborarea de peste un deceniu cu Jurnalul faxat Euroean si cu alte reviste ale tinerilor din Franta au adus tinerilor romanii experienta necesara. Munca le-a fost rasplatita prin invitarea  de doua ori la Salonul Educatiei de la Paris ( 2001 2004) si au obtinuit doua distinctii “Label European” in 2005 cu proiectul Typo ( proiect on line, rezultat dintre colaborarea intre Tirelire si Typo, publicatie a tinerilor din Burgogne) si in 2008 cu proiectul”Pasaport al tanarului cetatean european tolerant” realizat cu colegi din Belgia.
Avand un caracter aniversar, numarul 70, al revistei tiparit in conditii de exceptie cuprinde cateva marturii a unor fosti elevi ai liceului  care si-au adus contributia la realizarea acestui proiect publicistic. Pentru multi “pensionari Tirelire”  munca in aceasta redactie fiind o pasiune de tinerete, dupa terminarea studiilor alegandu-si meserii in domeniul justitiei, ingineriei, invatamant, economiei, practicand atat in tara cat si  in Franta, Belgia, Germania si alte tari.
Proiectul Bon Vent, care-l va desfasura Tirelire, o va duce la capatul lumii. Echipa Tirelire va urmari calatoria in jurul lumii a yaht-ului “Gu Bragh” condus de Florin in calitate de capitan, Nathalie Azur secund Cei doi vor fi paziti de Gin, un fox-terrier, seful securitatii.
 
Florin Mirescu
yim 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tireliregmail 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tirelirebookmark 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tireliredelicious 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tireliredigg 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tireliremyspace 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tirelireshare save 120 16 20 de ani de calatorie in jurul lumii cu Tirelire

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National