Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud

 Coreea de Nord a bombardat Coreea de SudAzi-dimineaţă, la ora României 7:34, Coreea de Nord a bombardat insula Yeonpyeong, care aparţine de Coreea de Sud. Nord-coreeni au lansat 200 de obuze asupra unei zone locuite a insulei.

Coreea de Sud a ripostat la rândul ei imediat. În plus, toţi locuitorii insulei atacate au fost deja evacuaţi. În urma atacului cu obuze, mai multe case au fost incendiate. Mai multe persoane au fost rănite şi una a decedat în urma schimbului de focuri între cele două state. Se pare ca miza conflictului este legată de activitatea nucleară. Conform informaţiilor apărute în New York Times, un expert american ar fi fost primit să vadă un centru modern de îmbogăţire a uraniului.

Mai mult decât atât, nord-coreeni sunt deranjaţi de exerciţiile militare dintre Coreea de Sud şi SUA şi au declarat că reacţia lor militară va fi “cea mai aspra pedeapsă văzută de lume”.  Sud-coreeni analizează posibilitate să mai evacueze efective ale populaţiei din zona muntelui Kumgang şi din parcul industrial Kaesong. Acesta este cel mai dur conflict izbucnit între cele două state de la războiul din 195-1953.

Anda Deliu

Sursa foto: koreafilm.ro

yim Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sudgmail Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sudbookmark Coreea de Nord a bombardat Coreea de Suddelicious Coreea de Nord a bombardat Coreea de Suddigg Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sudmyspace Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sudshare save 120 16 Coreea de Nord a bombardat Coreea de Sud

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National