Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!

img00053-300x225

După aerul puternic ionizat, apa termală de excepţia şi o apă plată de renume, perla Banatului ne oferă un motiv în plus pentru a face o excursie rapidă în staţiunea de pe Cerna: primul cinematograf 3D din Caraş-Severin. În urmă cu un an şi jumătate Primăria a început demersurile pentru intabularea cinematografului, în proprietatea Consiliului Local, el practic revenind proprietarului de drept.

“Am insistat pe redobândirea acestui cinematograf deoarece am concluzionat că este foarte important pentru turismul şi turiştii din Băile Herculane, pentru diversificarea posibilităţilor de agrement din staţiune” spune primarul Nicuşor Vasilescu.

De curând, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat o finanţare de 7,2 milioane de lei, bani pe care administraţia locală îi va deconta pe baza lucrărilor efectuate pentru reabilitarea traseelor din centrul istoric, al cinematografului, care va deveni un centru multicultural, îndiguirea ambelor maluri ale Cernei, de la Hotelul Ferdinand şi până la Hotelul Hercules, reabilitarea podurilor de piatră şi fontă, precum şi pentru amenajarea unui parc acvatic.

Astfel că, având la dispoziţie aceşti bani, cinematograful va fi transformat în “Centru Multicultural, unde se va muta şi biblioteca, pentru că, acum fiind proaspăt reabilitată, în Vila Elisabeta vom amenaja un muzeu al staţiunii. Scena cinematografului va fi mărită, pentru a putea găzdui şi alte genuri de manifestări culturale, nu doar proiecţie de film, iar biblioteca va fi amenajată într-un corp pe care-l vom construi nou, chiar pe platoul din faţa actualului cinematograf. Pe scena centrului multicultural sperăm să avem şi spectacole de teatru, evenimente culturale, spectacole diverse dar, desigur, fiind un centru european, vom avea şi posibilitatea de proiecţie filme în format 3 D” mai spune primarul Vasilescu.

Cu aceiaşi bani se va reuşi şi reabilitarea deja celebrului pod de fontă din staţiune, dar şi a mai multor “via romana”, adică străzi care vor fi recondiţionate şi aduse la starea în care erau în perioada romană, atunci când a fost fondată staţiunea Ad Aquas, actuala Băile Herculane.

Sursa:infocs.ro

yim Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!gmail Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!bookmark Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!delicious Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!digg Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!myspace Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!share save 120 16 Baile Herculane va avea primul cinematograf 3D din judet! VIDEO!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National