CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!

iarnatimisoara1_b

Având în vedere condiţiile meteo din ultima perioadă şi faptul că în cursul serii trecute anumite porţiuni de drum intens circulate au fost acoperite cu polei, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş adresează conducătorilor auto mai multe recomandări, pentru evitarea producerii accidentelor rutiere care au ca şi cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Odată cu sosirea sezonului rece şi-au făcut apariţia şi problemele în trafic, dovadă stau tamponările produse în ultimele 24 de ore, numărul acestora fiind mai mare decât într-o zi obişnuită, majoritatea datorându-se neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

Pe această cale atragem atenţia tuturor conducătorilor să nu se avânte în trafic dacă nu au autoturismele echipate corespunzător pentru această perioadă a anului, să adopte o manieră calmă de conducere fără să bruscheze comenzile vehiculelor, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor care, în asemenea condiţii meteo-rutiere sunt foarte periculoase.

Se recomandă ca luminile de întâlnire sa fie aprinse şi ziua, pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea impusă prin lege, să se circule cu viteza redusă şi aceasta sa fie adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. În acest sens, legea prevede ca atunci când vizibilitatea, datorată condiţiilor meteorologice este sub 100 de metri sau carosabilul este acoperit de zăpadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie sa depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km /h în afara localităţilor.

ªi pietonii sunt sfătuiţi sa traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate, numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.

Reamintim că pe drumurile acoperite cu gheaţă, polei sau zăpadă conducătorii au obligaţia de a-şi monta  anvelope de iarnă, inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Cei care se aventurează în trafic fără a avea autoturismul dotat cu anvelope corespunzătoare riscă o amendă între 603 şi 1340 de lei, sancţiunea contravenţională fiind însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Pentru a preveni şi combate evenimentele rutiere nedorite, poliţiştii rutieri vor acţiona pe principalele artere din municipiu şi din judeţ şi în special pe drumurile pe care circulaţia va fi îngreunată din cauza poleiului .

 

Circulaţi cu atenţie !

yim CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!gmail CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!bookmark CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!delicious CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!digg CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!myspace CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!share save 120 16 CIRCULAŢI CU PRUDENŢĂ!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National