Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcoli

 Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcoliCei de la Inspectoratul şcolar vor să propună noi măsuri pentru combaterea violenţei în şcoli. Printre noutăţi se numără înştiinţarea părinţilor prin SMS, crearea unor săli de aşteptare în şcoli şi întărirea pazei la internate.

Numărul tot mai mare de cazuri de violenţă în şcoli, atât la nivelul judeţului nostru, cât şi naţional, i-a determinat pe cei de la Inspectoratul Judeţean Timiş să caute noi soluţii. Doar săptămâna trecută s-au înregistrat patru cazuri de violenţă în oraşul de pe Bega.

Astfel, pentru a reduce din tendinţa de chiul a elevilor, cei de la ISJ doresc să implementeze un sistem prin care părinţii să fie anunţaţi printr-un SMS dacă elevul lipseşte de la şcoală. Costul SMS-ului ar urma să fie suportat de părinte. În privinţa sălilor de aşteptare, acestea ar urma să fie construite doar pentru elevii de gimnaziu. În aceste săli ar sta elevii care au fost daţi afară de la ore pentru indisciplină şi cei care întârzie la şcoală datorită transportului. A treia măsura, referitoare la paza sporită a internatelor, a fost gândită din cauza magazinelor etnobotanice. Astfel, unele internate din Timişoara au în apropiere “magazine de vise” şi cei de la Inspectorat doresc să ţină elevii departe de acest tip de tentaţii.

Anda Deliu

Sursa foto: www.realitatea.net

yim Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcoligmail Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcolibookmark Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcolidelicious Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcolidigg Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcolimyspace Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcolishare save 120 16 Idei de noi măsuri pentru prevenirea violenţei în şcoli

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National