Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţara

 Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţaraGuvernatorul Băncii Naţionale a  atras atenţia că responsabilitatea pentru datoria României nu o au în totalitate băncile, precizează agenţia Mediafax. Isărescu a punctat că băncile au lansat momeala creditelor, iar populaţia fost cea care s-a împrumutat prea mult.

Isărescu spune că băncile sunt vinovate pentru 22 de miliarde de euro din datoria totală a ţării, care este de 90 de miliarde de euro. În ultimii ani, conforma datelor, peste 4,5 milioane de români au luat credite, ceea ce reprezintă jumătate din totalul populaţiei active.

3,7 milioane de debitori au credite de consum negarantate. Răspunsul meu este tranşant: este clar că decizia de îndatorare a fost democratică“, a declarat Isărescu pentru Mediafax. În perioada în ca ţara era în creştere din punct de vedere economic, între 2007-2009, foarte mulţi români au luat credite pentru a-şi cumpăra autoturisme. Problema reală subliniată de guvernatorul băncii este că mare parte a sumelor creditate s-au dus către sectoare neproductive, mai ales în deschiderea de noi supermarketuri.

Anda Deliu

Sursa foto: www.vestic.ro

yim Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţaragmail Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţarabookmark Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţaradelicious Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţaradigg Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţaramyspace Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţarashare save 120 16 Mugur Isărescu este de părere că românii au îndatorat ţara

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National