Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”

basescu2 Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”Dupa ce in legea salarizarii a fost luata in calcul o majorare a salariilor bugetarilor cu 15%, in 2011, presedintele Traian Basescu pune la indoiala aceasta posibilitate. “Sa speram ca va fi posibil sa fie acordata si ca va fi acceptata”, a spus seful statului, aseara, la TVR. Presedintele a mai declarat ca Guvernul are in vedere si majorarea salariului minim la 670 de lei.

“Primul ministru a anutat deja, sau a discutat la grupurile parlamentare, o crestere cu 15%. Sa speram ca va fi posibil sa fie acordata si ca va fi acceptata ca posibilitate maxima dublata si de cresterea salariului minim pana la 670 lei. Deci se fac eforturi in doua zone si ele vizeaza bugetarii, pentru ca cei care au suferit cel mai mult de pe urma masurilor de austeritate au fost bugetarii”, a declarat Traian Basescu.

El a explicat ca bugetarii au fost afectati si de reducerea de salarii si de inflatie, in timp ce ceilalti salariati au fost afectati doar de inflatie.

Premierul Emil Boc anunta, la inceputul saptamanii, ca proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului.

Potrivit proiectului, salariile vor creste, in 2011, cu 15%, dar majorarea se va aplica salariilor din octombrie 2010, adica dupa reducerea cu 25%.

Sindicatele sustin, insa, ca majorarea va fi ca si inexistenta, in conditiile in care, in 2011, va fi eliminat cel de-al 13-lea salariu si primele de vacanta, ceea ce va duce la o scadere a salariilor de aproximativ 16%.

Sursa: incont.ro

Sursa foto: incont.ro

yim Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”gmail Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”bookmark Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”delicious Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”digg Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”myspace Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”share save 120 16 Basescu, despre majorarea salariilor cu 15%: “Sa speram ca va fi posibil!”

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

National